Donaris 930 x 122

duba_colibasi

Puscarie pentru argesenii care declara venituri nereale

Autoritatile din Arges s-au plans in repetate randuri cu privire la faptul ca sunt multi cetateni care primesc venitul minim garantat, dar nu ar avea acest drept deoarece au venituri si proprietati pe care nu le declara sau despre care dau declaratii false. Ei bine, cei care vor sa minta in legatura cu veniturile lor vor trebui sa se gandesca de doua ori inainte de a semna declaratii false…

 

Argesenii care beneficiaza de venit minim garantat (ajutor social), dar care declara venituri mai mici decat cele reale, risca sa infunde puscaria. Guvernul a decis sa modifice legea privind acordarea ajutoarelor sociale pentru a-i determina pe cei care minteau in privinta veniturilor lor pentru a beneficia de venitul minim garantat sa se gandeasca de doua ori inainte de a completa declaratia de venit.

Proiectul de lege privind conditiile de acordare a venitului minim garantat a fost deja elaborat si prevede sanctiuni dure pentru declaratiile false. Astfel, declararea unui numar mai mare de membri de familie sau a unor venituri mai mici decat cele reale vor constitui infractiune si vor fi pedepsite conform procedurilor Codului Penal. Pedeapsa cu inchisoarea poate fi cuprinsa intre 6 luni si 5 ani. De asemenea, legea 416/2001, privind venitul minim garantat, stabileste ca persoanele apte de munca pentru care se acorda ajutorul social au obligatia sa dovedeasca cu acte, din trei in trei luni, ca indeplinesc conditiile care le permit acordarea acestui drept, in caz contrar fiind suspendata plata ajutorului social.

Proiectul de modificare a legii prevede o amanare privind suspendarea platii ajutorului social, dar instituie diminuarea cuantumului indemnizatiei la jumatate pentru trei luni, urmand ca apoi sa fie suspendata. In Arges sunt inregistrate peste 12 000 de familii cu membri beneficiari ai venitului minim garantat.

{loadposition inside}

 

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3