Kaia 930 x 120

medic

Reguli noi privind consultatiile medicale

Pacientii din Arges vor trebui sa se conformeze unor reguli noi privind consultatiile la medic. Noile reglementari sunt propuse de guvernanti pentru a elimina cozile la medicii de familie din cauza bolilor fictive. Masura vine in completarea celei privind verificarea la domiciliu a angajatilor care sunt in concediu medical, in paralel cu verificarile de la medicii de familie.

Casa de Asigurări de Sănătate Argeş va deconta maximum trei consultaţii pentru acelaşi episod de boală acută, pe asigurat şi pe an. Aşa prevede un proiect de modificare a normelor metodologice a Contractului Cadru pe anul 2010.

„Pentru fiecare caz, Casa de Asigurări de Sănătate decontează maximum 3 consultaţii pentru acelaşi episod de boală acută, pe asigurat şi pe an, necesare pentru stabilirea diagnosticului, a tratamentului şi a evoluţiei cazului. Numărul maxim de 3 consultaţii se poate acorda cumulat atât la nivelul medicului de familie cât şi la nivelul medicului/medicilor de specialitate din ambulatoriul de specialitate pentru specialităţile clinice.

Pentru acelaşi episod de boală acută, în situaţia în care cele 3 consultaţii au fost acordate de către medicul de familie, acesta nu mai poate elibera bilet de trimitere către alte specialităţi. Pentru acelaşi episod de boală acută, în situaţia în care au fost acordate de către medicul de familie una sau două consultaţii, celelalte consultaţii până la nivelul maxim de 3, pot fi acordate de către medicul/medicii de specialitate, pe baza biletului de trimitere eliberat de medicul de familie, pe care se va menţiona numărul de consultaţii acordate”, se arată în proiect.

{loadposition inside}

 

 

 

Eurial 555 x222
570 X 90 CAPRA 3