Donaris 930 x 122

accident

România are cea mai ridicată rată a mortalității rutiere din Uniunea Europeană

România are cea mai ridicată rată a mortalității rutiere din Uniunea Europeană

Citiți și: Accident cu 2 mașini lângă Pitești. Sunt persoane rănite

Drumurile din România au cea mai ridicată rată a deceselor în accidente din toată Uniunea Europeană: 85 de decese rutiere la un milion de locuitori în 2020, potrivit datelor publicate de Comisia Europeană.

Și ministrul de Interne, Lucian Bode a amintit săptămânile trecute că România este pe primul loc în Europa în ceea ce privește numărul de decese în urma tragediilor de pe șosele.

Citiți și: Exclusiv/ Argeș. Accident deosebit de grav, acum! Intervenție de URGENȚĂ!

El a vorbit și despre principalele cauze care duc la accidente.

Am identificat 5 principale cauze care duc la accidente rutiere – și am identificat și soluții la eliminare acestor cauze: indisciplina pietonilor, viteza, indisciplina biciciştilor, neacordarea de prioritate la trecerea a pietonilor şi neacordarea priorităţii de trecere a vehiculelor”, a declarat Lucian Bode.

Tocmai din această cauză este în discuție schimbarea Codului Rutier care prevede pedepse mult mai mari pentru șoferii vitezomani și indisciplinați. Subiectul pe larg: AICI.

Pe lista celor mai periculoase drumuri din România se află și DN 7 Pitești – Râmnicu Vâlcea, precum și DN 65 Pitești – Craiova.

Țara cu cea mai redusă rată a mortalității rutiere din UE este Suedia, cu 18 decese la un milion de locuitori, de 4,7 ori mai mică decât în România.

În coada clasamentului mortalității rutiere în UE deasupra României se află Letonia, cu 74 de decese la un milion de populație și Bulgaria, cu o rată de 67 la un milion.

Foto: descriptiv

 

555×222  MAIA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3