New Profesional Consult 930 x 122

strada

Romanii stau prost cu moralul

Aproape trei sferturi din populatia Romaniei (72%) considera ca, in prezent, conditiile de viata din tara sunt mai proaste sau mult mai proaste decat in anii anteriori, in timp ce mai mult de jumatate dintre romani (53%) apreciaza ca peste un an conditiile de viata vor fi mai proaste sau mult mai proaste fata de prezent, se arata intr-un raport preliminar realizat de Institutul de Cercetare a Calitatii Vietii.

Conform studiului, 49% din populatia Romaniei considera ca, in 2010, conditiile de viata sunt mai proaste decat in anul anterior, in timp ce 23% dintre respondenti sunt de parere ca nivelul de trai este mult mai prost la ora actuala decat in 2009.
La intrebarea „Cum estimati veniturile totale ale familiei dumneavoastra in raport cu necesitatile ?”, 34% dintre cei chestionati au raspuns ca acestea ajung doar pentru strictul necesar, iar 31% ca nu ajung nici macar pentru acesta.

La capitolul starii de sanatate, 38% din populatia Romaniei a declarat ca aceasta este buna, in timp ce 28% au catalogat-o drept „Satisfacatoare”.
De asemenea, la solicitarea realizatorilor raportului de a caracteriza posibilitatea de a obtine un loc de munca pe masura intereselor şi capacitatilor dobandite, 39% dintre cei chestionati s-au declarat neincrezatori, iar 37% au mentionat ca perspectiva este una „Scazuta”.

Pe fondul acestor estimari, 60% dintre romani stau bine in privinta relatiilor de familie.
Nu la fel se poate spune despre parerea respondentilor despre scena politica, proportia persoanelor nemultumite sau foarte nemultumite de acest aspect fiind de 87%.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3