NOR CURIER 930X122

piata

Sa cumparam romaneste!

Una din solutiile de iesire din criza este marirea consumului de produse interne, adica fabricate in Romania. Astfel, deficitul bugetar ar putea fi redus iar productia autohtona ar fi incurajata. Ei bine, in ceasul al 13-lea, guvernantii s-au gandit sa lanseze programul „Cumpara romaneste” ca vizeaza tocmai relansarea productiei interne.

Pentru stimularea productiei interne, Ministerul Economiei va veni cu masuri precum „imbunatatirea cadrului legislativ si implementarea unei politici publice coerente de relansare a productiei interne”. De asemenea, vor fi luate masuri pentru protectia, stimularea consumatorilor si orientarea acestora catre produsele interne.

Pe langa faptul ca nu se specifica foarte clar in ce constau aceste masuri, se naste firesc intrebarea: de ce nu s-a facut nimic in acest sens pana acum? De ce a trebuit sa ajungem in situatia de a cumpara pana si rosii sau mere din strainatate?

In ceea ce priveste produsele din Arges, ar fi destule de promovat si sustinut. Incepand cu produsele legumicole si pana la cele lactate si terminand cu magiunul si, mai ales, produsele auto de la Mioveni si din industria pe orizontala si pe verticala in domeniul auto. Are balta peste, cum se spune, dar exista oare si vointa politica pentru a impune un asemenea program?

 

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90