Eurial 930 x 122

betiv_autostrada09

Sa nu faceti ca…el

La cei 25 de ani pe care îi are, un tânãr din localitatea Chiajna se poate „lãuda” ca fiind posesorul unui dosar ce cercetare penalã în care sunt incluse mai multe infractiuni, una mai gravã decât cealaltã.

Era undeva spre ora 5:00 a zilei de miercuri, atunci când un echipaj din cadrul politiei Autostrãzii Bucuresti – Pitesti a observat un autotuturism Matiz care, nu numai cã era destul de „sifonat” dar, cel care se afla la volan conducea masina într-un stil inconfundabil, adicã din banda de urgentã spre glisiera ce separã cele douã sensuri de mers, si invers.

Au fãcut ei politistii semnal ca soferul sã tragã pe dreapta si cum respectivul nu a dat nici-un semn cã ar intentiona sã opreascã, au plecat în urmãrirea sa. Oamenii legii au avut chiar posibilitatea sã vadã „în direct” si cum masina s-a lovit la un moment dat de glisiera de la marginea drumului, dupã care soferul ( desi avea masina jerpelitã pe lateralã iar una dintre rotile dreapta arãta destul de rãu) si-a continuat cu chiu, cu vai drumul spre Pitesti.

În final, oamenii legii au blocat masina urmãritã pe undeva prin dreptul Km. 94 si când au coborât din echipaj si s-au apropiat de Matiz, au realizat imediat despre ce este vorba. Cel de la volan abia reusea sã se tinã „copãcel” în scaun, dar sã mai si poarte un dialog cu oamenii legii. Verificând prin dispecerat datele masinii, acestia au aflat imediat cã autoturismul fusese furat în acea noapte din localitatea Chiajna, proprietarul fiind chiar vecin cu hotul.

„Pe mine cine mã duce…acasã?”

Sustinut de doi politisti ( de parcã atunci l-ar fi învãtat mersul pe jos), soferul a fost urcat în echipajul politiei atât pentru a fi identificat, cât si pentru a fi testat. Cu mari eforturi, soferul a reusit sã le spunã oamenilor legii cine este el, de unde vine si unde se ducea. „Eu sunt Haralambie…hâc…Nicolae si Eftimie, am 25 de ani si sunt chiar din…hâc…hâc…Chiajna, dacã ati auzit de aceastã localitate. Si, dacã vreti sã mai stiti ceva, sufãr si de epilepsie, asa cã de necaz chiar am si bãut…nu mult, ci doar atât cât sã uit de…boalã”. A reusit dupã mai multe încercãri sã sufle cu brio si în etilotest, aparatul emitându-i rezultatul de 1,40 la mie alcool în aerul expirat.

Cum în astfel de situatii cel bãut trebuie musai dus la un spital spre ai fi recoltate si probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, atunci când a fost din nou urcat în echipaj, a prins curaj, întrebându-i pe politisti dacã îl duc cumva acasã. A fost dezamãgit atunci când a aflat cã nu!

Tot în urma verificãrilor, oamenii legii au aflat cã Haralambie Nicolae Eftimie nici mãcar nu posedã permis de conducere. Pe numele acestuia a fost întocmit un dosar de cercetare penalã pentru comiterea infractiunilor de furt calificat, distrugere, conducere în stare avansatã de ebrietate, neoprire la semnal si conducere fãrã a detine permis de conducere. Individul a fost dus la Parchetul de pe lângã Judecãtoria Topoloveni cu propunere de ai fi emis un mandat de arestare preventivã pentru 29 de zile.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3