New Profesional Consult 930 x 122

Pitesti

SABINA, ELEVA DIN COVASNA CU BENTIȚĂ TRICOLORĂ, A FOST ÎN PITEȘTI. VEZI GALERIE FOTO!

Sabina Elena, eleva din Covasna care a avut de suferit de pe urma faptului că a purtat la şcoală o bentiţă tricoloră, a fost ieri în Pitești. Invitată de Florin Şandru, prim-vicepreşedintele Fundaţiei Culturale „Doina şi Ion Aldea Teodorovici”, Sabina a participat la evenimentele organizate cu ocazia împlinirii a 96 de ani de la Unirea Basarabiei cu România.

Citiți și: Pitești. Amendat de Poliție pentru că a vrut să își „salveze” fiul

”A fost foarte frumos şi abia aştept să mai ajung aici. Mi-a plăcut atmosfera de la sfârşit, când au început să cânte și să fluture steaguri. La noi nu prea vezi aşa ceva, nici măcar de 1 decembrie! Îmi place că patriotismul se poate manifesta fără probleme, fără să fi acuzat de xenofobie sau de vreo formă de rasism.”, a declarat Sabina pentru ePiteşti. Ea a avut un mesaj pentru toţi românii: “Să ne afişăm însemnele naţionale ori de câte ori avem ocazia, pentru că asta ne îndeamnă şi Constituţia României să facem şi pentru că ne reprezintă. Trebuie să luptăm pentru idealurile noastre măreţe, pentru unirea Basarabiei cu România! Unirea face puterea.” Eleva ne-a mărturisit că nu a renunţat să poarte însemnele naționale. Zilnic are tricolorul la mână şi poartă ori de câte ori are ocazia papion tricolor şi în piept cocardă. La manifestări a participat și Andrei Păunescu, fiul regretatului poet Adrian Păunescu.

Aseară 27 de lampioane tricolore (număr care semnifică ziua de 27 martie, ziua Unirii Basarabiei cu România) au luminat cerul în Piaţa „Vasile Milea” pentru a marca evenimentul. S-a intonat imnul național și s-a scandat “Basarabia e România!”, ”Acelaşi sânge, aceeaşi ţară, români am fost cu toţi odinioară!”, „România! România!” „Trăiască, trăiască şi să înflorească Moldova, Ardealul şi Ţara Românească” și „Jos hotarul de la Prut!”. Organizator a fost filiala Argeş a Platformei Unioniste „Acţiunea 2012”.

Citiți și: Cimitir de LUX în Pitești!

Supernova-BTS-RO-External-banner-555x222px

Comentarii

Donaris 570×90