EcoMoto 930×122

miting

SE ANUNȚĂ MITING ÎN PITEȘTI! ORGANIZATORII AU O LISTĂ DE REVENDICĂRI! SE CERE ȘI INTERVENȚIA DNA!

Pe rețeaua de socializare Facebook a fost anunțată organizarea unui miting. Mitingul ar urma să aibă loc duminică, 16 februarie, între orele 12 și 13, în Piața „Vasile Milea” din centrul Piteștiului. Organizatorii au depus astăzi la Primărie o cerere de autorizare a mitingului.

Citiți și: Pitești. Veste excepțională! Toată lumea se va bucura

Iată ce spun organizatorii, comunitatea intitulată „Vrem Piteștiul înapoi”, apărută recent tot pe Facebook, despre caracterul protestului: „Un miting împotriva corupției sistematice care a năpădit întregul spectru politic actual. Este un protest împotriva ipocriziei, nesimțirii și lipsei de scrupule a politicienilor mioritici. Este un protest împotriva trădării calificate de care se fac vinovați conducătorii. Este un protest pentru viitorul nostru”. Anunțul este însoțit și de revendicări, unele cu caracter general, iar altele care privesc Piteștiul.

Acestea sunt revendicările cu caracter general: 1.Modificarea legii partidelor politice pentru relaxarea condițiilor de înființare a acestora. 2.Revizuirea legilor electorale prin eliminarea pragurilor și reducerea numărului de semnături pentru înregistrarea candidaților independenți. 3.Eliminarea obligației de declarare a adunărilor publice. 4.Retragerea infamelor inițiative legislative care vizează modificări aduse Codului Penal, legii amnistiei, precum și respingerea proiectului de modificare a legii exproprierii. 5.Desecretizarea tuturor anexelor contractelor și clauzelor confidențiale încheiate de Statul Român, cu excepția celor din domeniul apărării și siguranței naționale. 6.Interzicerea mineritului pe bază de cianuri în România și includerea Roșiei Montane pe lista patrimoniului mondial UNESCO. 7.Mărirea alocației pentru copii la 450 RON/lună. 8.Mărirea salariului minim pe economie la 1.500RON/lună. 9.Combaterea, în realitate, a evaziunilor fiscale și impozitarea până la 50% a celor ale căror venituri depășesc 150.000 RON anual. 10.Mărirea punctului de pensie cu 50%. 11.Dublarea indemnizației pentru persoanele cu handicap, precum și încadrarea lor în muncă. 12.Eliminarea imixtiunii politice în instituțiile statului, interzicerea cu desăvârșire pentru funcționarii statului (medici, profesori, aparatul primăriilor, al prefecturilor și al consiliilor județene) să fie membri ai vreunei formațiuni politice. 13.Eliminarea nepotismului și a promovării pe criterii de apartenență politică, și nu de competență, pentru a nu mai fi instalați în funcții oameni absolut incompetenți și din cauza cărora se pot pierde vieți omenești. Exemplu, cazul Apuseni”.

Citiți și: Intervenție surprinzătoare la grădiniță, în Pitești

În ceea ce privește Piteștiul revendicările sunt următoarele: 1.Verificarea de către DNA a tuturor contractelor încheiate de instituția Primăriei din 1990 până în prezent. 2.Luarea de măsuri urgente pentru repararea tuturor bulevardelor și străzilor din Pitești, grav afectate de indiferența cu care a fost făcută deszăpezirea. 3.Micșorarea prețului la apă rece și canalizare, dar și la încălzire, prețuri care au sufocat populația, deși iarna nu a fost foarte grea. 4.Verificarea contractelor directe atribuite de Primărie pentru deszăpezirea orașului în această iarnă. 5.Implicarea autorităților locale în crearea de locuri de muncă și construirea de locuințe pentru tineri, nu a unui pasaj pietonal care nu are nicio legătură cu situația reală a traficului în intersecția străzilor Calea București cu I.C. Brătianu. 6.Verificarea funcționalității Stației de Epurare Pitești, reabilitată și modernizată cu bani europeni. 7.Verificarea contractului pentru realizarea planului urbanistic general al municipiului Pitești, contract semnat în 2008, nefinalizat încă. 8.Salubrizarea și asanarea piețelor agro-alimentare de falși producători, care nu respectă nicio normă fiscală, dar care susțin cu bani negri eforturile de cumpărare a voturilor la alegeri. 9.Ajutorarea celor 2.500 de angajați de la Arpechim în disputa cu OMV prin hotărârea Consiliului Local Pitești de a fi scutiți de la plata impozitelor timp de 5 ani. 10.Reînființarea și susținerea unei echipe locale de fotbal, care, prin rezultate, să promoveze Argeșul pe plan național și internațional. 11.Construirea unui Spital Municipal care să le asigure la nivel occidental servicii de sănătate argeșenilor. 12.Verificarea construcției adăpostului pentru câini de la Smeura, investiție de 2,65 milioane de lei, în mod nejustificat”.

De asemenea, inițiatorii spun că susțin următoarele: 1.Construcția autostrăzii Pitești-Sibiu, care va crea multe locuri de muncă și va deschide poarta către Europa. 2.Revenirea la concediul post-natal plătit pentru doi ani de zile. 3.Restricționarea până în 2020 a vânzării pământurilor către cetățenii străini. 4.Subvenționarea corectă a agricultorilor care muncesc pământul. 5.Desființarea taxei de poluare (prima înmatriculare) și introducerea unei taxe modice, suportabilă, de poluare, care se va plăti anual. 6.Reașezarea sistemului de învățământ pe baze reale și eliminarea posibilității de a urma o facultate fără promovarea Bacalaureatului”. (Foto: Facebook Vrem Piteștiul înapoi)

 

 

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3