New Profesional Consult 930 x 122

    filarmonica1

    Spectacol exceptional la Filarmonica Pitesti de Sf. Mihail si Gavril

    De ziua Sf. Arhangheli Mihail şi Gavril, Filarmonica Piteşti organizează, de la ora 19.00, la Casa Sindicatelor, recitalul cameral „O voce. O lăută. O chitară”, susţinut de soliştii Claudia Codreanu, Costin Soare, Olivia Iancu şi Claudiu Lobonţ. În program, lucrări pentru voce, lăută, teorbă şi chitară de: Dowland, Sor, Coste, Enescu, Castelnuovo-Tedesco, Tarrega, de Falla, Lorca, Händel, Giuliani, Scarlatti.

    Filarmonica Piteşti oferă invitaţii, în limita locurilor disponibile, melomanilor care poartă numele Mihaela, Gabriela, Mihai şi Gabriel, dacă se prezintă la casa de bilete a instituţiei, de la Casa Cărţii (parter), până miercuri, 7 noiembrie a. c., ora 12.00.

    Costin Soare s-a impus în lumea muzicii clasice din România atât ca interpret, cât şi ca pedagog al chitarei. A susţinut recitaluri şi concerte, în ţară, la: Ateneul Român, Sala Radio, filarmonicile din: Ploieşti, Braşov, Arad, la Palatul Şuţu din Bucureşti şi în străinătate, în: Germania, Franţa, Ungaria, Marea Britanie, Japonia. Repertoriul său cuprinde lucrări variate, de la muzica renascentistă şi barocă la muzică modernă şi contemporană. Este iniţiatorul „Serilor de chitară” şi al proiectelor teatrale de la Palatul Şuţu (Bucureşti) şi membru permanent al mai multor formaţii camerale. A susţinut recitaluri la Ambasada Venezuelei din Londra, în Scoţia, Germania. Este profesor la Colegiul Naţional de Arte „Dinu Lipatti” Bucureşti. Costin Soare este iniţiatorul proiectului de succes „O voce, o lăută, o chitară”.

    Mezzosoprana Claudia Codreanu este absolventă a Academiei de Muzică Bucureşti, la clasa profesoarei Georgeta Stoleriu şi a cursurilor de specializare de la Viena cu Ileana Cotrubaş şi Margarita Lilova. A obţinut numeroase premii la concursurile naţionale şi internaţionale din Spania, Portugalia etc. Repertoriul său cuprinde lucrări vocal-simfonice, roluri din opere şi lieduri. În afara concertelor, recitalurilor şi spectacolelor susţinute în ţară, a concertat şi în: Austria, Belgia, Danemarca, Germania, Japonia, Marea Britanie, Olanda, Rusia, Spania, Ungaria. În 1995, a reprezentat România la Cardiff Singer of the World, participând şi la realizarea operei – film „La Cenerentola”, de Rossini, în colaborare cu Opera din Braşov, Societatea Română de Radiodifuziune şi TVR. A colaborat cu orchestre din Köln, Salzburg şi Praga şi cu dirijorii: Horia Andreescu, Ludovic Bacs, Sergiu Comissiona, Christoph Durrand, Gheorghe

    Costin, Adam Fischer, Paul Goodwin, Romely Pfund, Peter Selwyn şi Fabrizzio Ventura. În prezent este lector universitar doctor la catedra de canto a Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti.

    Olivia Iancu s-a născut la Piteşti, oraş în care a absolvit Liceul de Artă „Dinu Lipatti”. În 2007 finalizează studiile la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti, Facultatea de Interpretare Muzicală, specializarea chitară clasică şi în 2009 pe cele de master, specializarea Stilistică Interpretativă Muzicală – Muzică de Cameră. A obţinut numeroase burse în ţară şi peste hotare şi a susţinut importante masterclass-uri în: Italia, Grecia, Anglia, Olanda, Cuba, Israel, Canada, Germania, Serbia, Spania. A urmat un curs de specializare, de patru luni, în Polonia. Este laureată a concursurilor de la: Cluj-Napoca, Alba Iulia, Braşov, Bucureşti, Sinaia, Tulcea, Craiova etc. A susţinut recitaluri în Bucureşti, la: Ateneul Român, Sala Dalles, Palatul Şuţu, UNMB, Muzeul naţional de Artă şi în ţară, la Teatrul „Al. Davila” şi Galeria de Artă Piteşti.

    Claudiu Lobonţ a absolvit Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti, specializarea chitară clasică, şi cursurile de master la aceeasi universitate, specializarea Muzică de cameră. A susţinut, la Bucureşti, Braşov, Iaşi, Galaţi, Piteşti, Sighişoara, recitaluri atât ca solist, cât şi în duo, cu Olivia Iancu. A compus muzică pentru film, teatru, expoziţie de fotografie şi film documentar.

    555 X 222 POSADA 2

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    NOR EXPRES 570×90