930 x122 grota rece

angajare

Stimulentul lunar pe care îl pot cere firmele la angajarea elevilor și studenților în vacanță a crescut

Stimulentul lunar pe care îl pot cere firmele la angajarea elevilor și studenților în vacanță a crescut

Citiți și: Atenție! Va fi obligatoriu în toate școlile și liceele!

Firmele care angajează elevi şi studenţi pe perioada vacanţei de vară pot obţine un stimulent financiar lunar, care din 2022 este un pic mai mare, pentru fiecare nou contract încheiat, dacă semnează o convenţie cu agenţia judeţeană pentru ocuparea forţei de muncă, anunță Avocatnet.ro.

Potrivit Agenţiei Județene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), stimulentul lunar este egal cu jumătate din valoarea indicatorului social de referință (ISR), iar cum acest indicator a crescut în acest an la 525,5 lei, noua valoare este de 263 lei. Suma acordată până în acest an era de 250 lei.

Citiți și: Zi mare pentru elevi! Moment decisiv

Perioada de acordare a acestui stimulent este de maximum 60 de zile lucrătoare într-un an calendaristic și poate fi cerut de angajatorii care încadrează în muncă elevi şi studenţi în baza:
unui contract individual de muncă pe durată determinată, egală sau mai mică decât durata vacanţei, încheiat în condiţiile legii, cu normă întreagă sau, după caz, cu timp parţial;
unui contract de muncă temporară, numai dacă durata misiunii de muncă temporară este egală sau mai mică decât durata vacanţei.

Contractul individual de muncă încheiat cu cei de până în 18 ani nu poate depăşi 6 ore/zi şi 30 de ore/săptămână, fiind considerat un contract cu normă întreagă.

Foto: descriptiv

555×222  MAIA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90