New Profesional Consult 930 x 122

angajare

Stimulentul lunar pe care îl pot cere firmele la angajarea elevilor și studenților în vacanță a crescut

Stimulentul lunar pe care îl pot cere firmele la angajarea elevilor și studenților în vacanță a crescut

Citiți și: Scandalul subiectelor pentru maghiari ia amploare: Sunt curioasă cum s-a ajuns la presă

Firmele care angajează elevi şi studenţi pe perioada vacanţei de vară pot obţine un stimulent financiar lunar, care din 2022 este un pic mai mare, pentru fiecare nou contract încheiat, dacă semnează o convenţie cu agenţia judeţeană pentru ocuparea forţei de muncă, anunță Avocatnet.ro.

Potrivit Agenţiei Județene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), stimulentul lunar este egal cu jumătate din valoarea indicatorului social de referință (ISR), iar cum acest indicator a crescut în acest an la 525,5 lei, noua valoare este de 263 lei. Suma acordată până în acest an era de 250 lei.

Citiți și: Primăria Pitești face angajări!

Perioada de acordare a acestui stimulent este de maximum 60 de zile lucrătoare într-un an calendaristic și poate fi cerut de angajatorii care încadrează în muncă elevi şi studenţi în baza:
unui contract individual de muncă pe durată determinată, egală sau mai mică decât durata vacanţei, încheiat în condiţiile legii, cu normă întreagă sau, după caz, cu timp parţial;
unui contract de muncă temporară, numai dacă durata misiunii de muncă temporară este egală sau mai mică decât durata vacanţei.

Contractul individual de muncă încheiat cu cei de până în 18 ani nu poate depăşi 6 ore/zi şi 30 de ore/săptămână, fiind considerat un contract cu normă întreagă.

Foto: descriptiv

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Donaris 570×90