Donaris 930 x 122

inchisoare

Strada, tot mai periculoasa

Politia Arges a prezentat astazi raportul activitatii pe anul trecut. Lasand la o parte extrema siguranta in care se simt argesenii, pentru ca, nu-i asa, Politia vegheaza, din alte date cu care se mandresc „oamenii legii”, iata si cativa indicatori care de data aceasta sunt mai aproape de adevar: ai mai multe sanse sa o patesti pe strada decat acum doi ani!

In ianuarie 2009, au fost consemnate 48 de infracţiuni, iar în decembrie 9. În ianuarie 2010, erau înregistrate 16 infracţiuni stradale, iar în decembrie 52. Practic, anul trecut au fost cu 326 mai multe infracţiuni de acest tip decât acum doi ani.

„Acest lucru este un fenomen îngrijorător”, a afirmat prefectul Gheorghe Davidescu, care nu s-a sfiit să afirme că, în acest context, atribuţiile poliţiei locale ar trebui să fie mai mari, astfel încât să poată acţiona mai eficient, în colaborare cu poliţia naţională şi jandarmeria.

Desigur, ar fi şi o problemă, salariile extrem de mici ale poliţiştilor, mai ales ale celor locali, context în care cu greu îţi cam vine să rezişti tentaţiilor sau să te iei la trântă cu tot felul de indivizi, dar şi pentru cheltuieli, de multe ori poliţiştii de la IPJ fiind nevoiţi să meargă în patrulă cu…raţia de combustibil.

Prefectul a mai afirmat că se încearcă şi o extindere a sistemului de supraveghere video în Piteşti, pentru prevenire, deja fiind montate patru camere video, graţie Consiliului Local, în patru intersecţii importante din municipiu, printre care şi intersecţia de la Prundu şi cea de la Podul Viilor şi la Trivale.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90