Donaris 930 x 122

calorifer

Tarifele la caldura s-ar putea dubla

Preturile la energia termica pentru populatia si agentii economici din Pitesti ar putea creste foarte mult daca Guvernul va pune in practica decizia de eliminare a unor subventii. Practic, am putea asista la o dublare a valorii facturilor platite de pitesteni exact cand este mai greu, respectiv in sezonul rece.

Discutiile din ultima vreme privind eliminarea subventiilor ca urmare a deciziilor de reducere a cheltuielilor bugetare dau fiori reci cetatenilor racordati la sistemul centralizat de incalzire. Acest lucru este posibil sa se intample cat de curand, la Bucuresti fiind facute anunturi in directia respectiva.

In acel moment, iarna s-ar transforma intr-un veritabil cosmar financiar pentru majoritatea populatiei. Varianta la care autoritatile nici nu vor sa se gandeasca.

„Daca s-ar elimina subventia la incalzire, preturile s-ar dubla la Pitesti, cel mai probabil. Stam mai bine decat la Bucuresti unde s-ar tripla, poate ar creste mai mult. Cred insa ca nu este cazul sa avansam nicio cifra, sunt simple discutii pe aceasta tema la nivel central si nimic mai mult. Sa speram ca nu se vor si pune in practica”, ne-a declarat Aurelian Nita, seful Serviciului Public de Termoficare al municipiului Pitesti.

In momentul de fata, tariful pentru populatie la Pitesti este de 195 de lei gigacaloria, dar pretul real al gigacaloriei este de peste 415 lei, respectiv pretul de productie. Diferenta pana la acest pret este suportata de Consiliul Local Pitesti si de stat prin subventii.

Eliminarea subventiilor ar avea un impact devastator, circa 40.000 de apartamente fiind in prezent bransate la sistemul centralizat de incalzire din municipiul Pitesti.

{loadposition inside}

 

 

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90