Kaia 930 x 120

taxi

Taximetristii din Pitesti se pregatesc de proteste

Taximetristii din Pitesti sunt nemultumiti de prevederile unui proiect de lege privind modificarea normelor legate de taximetrie in sensul cresterii darilor catre stat. Constantin Antonie, liderul Asociatiei Taximetristilor Arges, ne-a declarat ca se va veni cu o propunere care sa combata proiectul de lege respectiv.

„Asociatia Taximetristilor Arges va depune un proiect de lege in Parlamentul Romaniei pentru combaterea celui care prevede cresterea numarului de taxe si impunerea mai multor „stapani” pentru taximetristi (Primarie si Autoritatea Rutiera Romana). Proiectul nostru va cuprinde prevederi cum sunt respingerea revenirii activitatii de taximetrie sub tutela a doi „stapani”, autorizatiile sa intre in proprietatea actualilor titulari dupa o vechime de minimum cinci ani de utilizare a acestora, toti operatorii in regim de taxi, inclusiv persoanele fizice autorizate sa poata face angajari sub o forma permisa de codul muncii iar forma de proprietate a masinilor detinute de operatorii de transport in regim de taxi, inclusiv persoanele fizice autorizate, sa fie proprietate, leasing, inchiriere, asociere in participatiune si mai putin comodat. Pentru atingerea acestor obiective, Asociatia Nationala a Patronatului Operatorilor de Transport in Regim de Taxi si Asociatia Taximetristilor Arges vor organiza strangerea de semnaturi pentru sustinerea proiectului de mai sus si actiuni de protest sub forma de marsuri si mitinguri”, ne-a declarat Constantin Antonie.

Taximetristii din Pitesti au organizat in urma cu cativa ani un amplu miting la Pitesti, dar si un mars de protest impotriva unor reglementari legale noi, pana la urma reusind sa determine guvernantii, alaturi de colegii lor din tara, sa refaca proiectul de lege vizat.

{loadposition inside}

 

 

Kaia 555×222
570×90 MAIA