930 x122 grota rece

asistaţi

Tot mai puțini asistați social în Argeș

Tot mai puțini asistați social în Argeș.

Citiți și: Argeș. Ce se întâmplă cu beneficiarii de ajutoare sociale

Conform datelor făcute publice de către Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială, numărul beneficiarilor de ajutoare sociale din Argeș este din ce în ce mai mic.

Astfel, în luna august a acestui an (ultima lună de raportare), erau în plată doar 5.139 de beneficiari de ajutor social (venit minim garantat), în condițiile în care în urmă cu câțiva ani numărul acestora era de circa 15.000. Pentru asistații social din Argeș s-a plătit în august suma totală de 1.327.100 de lei, ceea ce înseamnă o medie de 258,24 lei de persoană într-o lună.

Citiți și: IOANA PETRESCU, VICEPREȘEDINTE PRO ROMÂNIA: GUVERNUL AR TREBUI SĂ ASIGURE UN VENIT MINIM NET DE 1.500 DE LEI PENTRU FIECARE ROMÂN

În august au ieșit din plata venitului minim garantat 489 de argeșeni, fie pentru că și-au găsit un loc de muncă, fie pentru că au refuzat un loc de muncă, ceea ce conduce la interarea dreptului de ajutor sociale.

Foto descriptiv

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3