Donaris 930 x 122

calorifer99

Un nou sistem de calcul la termoficare

Se pregateste un nou sistem de calcul pentru cheltuielile comune dintr-un bloc. Reprezentantii termoficarii deja testeaza noua formula si fac simulari.

 

Conducerea SC Termo Calor Confort SA a ajuns la o solutie in ceea ce priveste repartizarea consumurilor de energie termica intr-un bloc. Inca nu a fost stabilita modalitatea finala de calcul, dar exista schitate deja cateva formule care sa uniformizeze modalitatea de calcul in toate asociatiile.

Una dintre variante este aceea a calcularii in functie de gradul de debransare. Aceasta matrice ia in seama un grad de debransare de la 10% la 90% si, in functie de izolarea sau neizolarea tevilor de la subsol ale termoficarii, o medie a procentului partilor comune care variaza de la 20% la 70%.

La un bloc cu 2 scari si cu 20 de aparamente pe fiecare scara, cu o cota indiviza de 2,5% (contorizat), consumul total de energie termica pentru incalzire ajunge lunar la 30 de gigacalorii.

La un grad de debransare de circa 40%, cantitatea de energie termica aferenta partilor comune pentru fiecare apartament proportional cu cota indiviza ar fi de 0,262 de gigacalorii.

Pentru apartamentele bransate la termoficare ar fi o cantitate de plata egala cu 19,5 gigacalorii. Acesta este doar un exemplu de calcul pe o varianta de lucru a celor de la termoficare, in perioada urmatoare fiind programata stabilirea unei formule finale.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90