930X122 MAIA

LACIU_FLORIN

Urmarit general prins la Pitesti

Nu, infractorul în cauză nu este piteştean în schimb a considerat el că pentru a scăpa de pedeapsa de 5 ani pe care a primit-o î-şi poate pierde urma pe aici pe meleagurile noastre, asta deşi foarte mulţi infractori ştiu că Piteştiul a fi catalogat drept un drum capăt de…linie.

În urmă cu câţiva ani, pentru comiterea unei tâlhării, magistraţii gorjeni l-au condamnat pe Florin Laciu, de 31 de ani, din Ţânţăreni – Gorj, la o pedeapsă de doi ani cu…suspendare. Normal ar fi trebuit ca din acel moment, infractorul să stea ( cum se spune) la „cutie” şi să nu mai comită mult timp nici-o altă infracţiune. Da, dar când ai microbul acesta infracţional în sânge, nu te poţi abţine, aşa că bărbatul nu a rezistat prea mult să stea potolit iar atunci când i s-a ivit prima ocazie, a săvărşit o nouă infracţiune, de data asta de furt…calificat.

Normal că a fost identificat, prins iar pe numele său a fost întocmit un alt dosar de cercetare penală şi care a ajuns pe masa unui complet de judecată din cadrul Judecătoriei din Filiaşi. Şi cum Florin Laciu avea antecedente penale, magistraţii nu au stat prea mult pe gânduri, condamnându-l la 5 ani de închisoare.

Locuia cu „chirie” la…canton

Imediat cum a aflat că de data asta magistraţii nu au fost la fel de indulgenţi, furăciosul a dispărut de la domiciliu motiv pentru care a fost dat în urmărire generală. Probail că infractorul a testat piaţa „ofertelor” în ceea ce priveşte locaţiile unde poate cere „azil …politic” şi, convins că Piteştiul îi oferă cele mai multe garanţii în privinţa ascunzişurilor sigure, Florin Laciu a descins în municipiul nostru.

Ca orice infractor versat, acesta a identificat în scurt timp o locaţie care-i asigura mult doritul ascunziş şi liniştea de care avea atâta…nevoie şi, chiar dacă în acel canton CFR părăsit situat în zona Popa Şapcă, avea drept colegi de cameră câţiva aurolaci, nu a făcut totuşi…mofturi. O zi, două, nouă până când urmăritul general care avea totuşi unele pretenţii, ceva cultură şi anumite standarde de civilizaţie, a intrat în conflict cu câţiva dintre colegii de…hotel cărora Florin Laciu le-a impus câteva condiţii. Iar de la conflict şi până când aceştia l-au dat pe „goarnă” la poliţişti nu a fost o …cale atât de lungă, omu’ cu principiile şi standardul ridicat de civilizaţie fiind săltat de oamenii legii, aceştia transferându-l imediat la un „hotel de 5 stele”, aşa cum este considerat Penitenciarul de la Colibaşi.

555 X 222 CAPRA
Pizza Sapori Italia 570 90