EcoMoto 930×122

aplicatie

Șoferii care nu au RCA, prinși imediat în trafic. Noi metode folosite de Poliția Rutieră

Poliţia testează o aplicaţie care va arăta pe loc ce maşină din trafic nu are RCA.

Citiți și: Accident frontal grav, lângă Pitești, acum! Intervenție de urgență!

Prin această aplicație, în urma unei fotografii cu numărul de înmatriculare al mașinii, poliția va ști dacă o mașină este asigurată sau nu, potrivit lui Mădălin Roșu, președintele Biroului Asigurătorilor Auto (BAAR), citat de antena3.ro

Aplicația a fost dezvoltată de către Biroul Asigurătorilor Auto (BAAR) și pusă la dispoziție spre testare Poliției Române.

Citiți și: Polițiștii amenință! Ce îi nemulțumește

Potrivit președintelui BAAR, citat de aceeași sursă, această nouă aplicație va fi pusă pe aparate speciale, securizate ale Poliției. De asemenea, se încearcă interconectarea cu sistemele radar.

Dacă partea de fotografie funcționează perfect, fiind chiar testată în câteva misiuni ale Poliției, la partea de video încă se mai lucrează.

Cu toate acestea, foarte probabil, anul acesta aplicația va fi dată spre folosință.

Șoferii care circulă circulă pe drumurile publice fără asigurare RCA riscă să fie sancționați drastic, după cum urmează:

– cu amendă de până la 2.000 de lei

– cu reținerea certificatului de înmatriculare și reținerea plăcuțelor de înmatriculare

Sursă: antena3.ro

Foto principal: descriptiv

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3