930×122 CAPRA 5

amenda

Șoferii pot scăpa de plata acestei amenzi!

Șoferii pot scăpa de plata acestei amenzi!

Citiți și: Amendă uriașă pentru șoferii care fac asta!

Depășirea cu mai mult de 10 km/h a vitezei maxime stabilite pentru un tronson de drum se sancționează cu amendă.

Cei care încalcă viteza limită cu peste 50 km/h se aleg, pe lângă amendă, și cu suspendarea permisului de conducere, atrage atenția Promotor.ro.

Citiți și: De la ce distanță te ,,împușcă” cu pistol radar! E ,,groasă”!

În general, aceste sancțiuni se aplică pe loc de către polițiștii de la rutieră.

Dar sunt cazuri când șoferii primesc acasă amenda.

În general, amenda de radar o poți primi acasă în cel mult 6 luni de la data la care ai fost înregistrat că ai depășit viteza.

Șoferii pot scăpa de plata acestei amenzi!

Sunt situații în care șoferii sunt convinși că nu au încălcat legea.

Iar când primesc amenda prin poștă, au posibilitatea de a contesta în instanță sancțiunea.

Astfel, cel puțin temporar, conducătorii auto scapă de plata amenzii.

Iar dacă judecătorii constată că șoferul are dreptate, atunci procesul verbal de constatare a contravenției sau infracțiunii va fi anulat.

O altă variantă de a scăpa de amendă este prin prescrierea acesteia.

Această situație se poate aplica doar dacă statul nu deschide, în termen de 5 ani, procedură de executare silită a amenzii.

Sau dacă pe numele șoferului nu există niciun bun care să poată fi executat silit.

Detalii, AICI – 

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

2 comentarii

  • Cris spune:

    In primul rand termenul de 6 luni e arbitrar și păgubos.Nu doar că arată incapacitatea Statului de a trata o problema ci și de a-si respecta cetățenii și de a face bani.Adica acei cetățeni zisi „bugetari” din instituțiile Statului ai desconsidera pe ceilalți și pe bani buni că nu-s deloc plătiți puțin,din contra…Și ăștia sunt printre noi,ne sunt rude și prieteni,cică.Pai eu ce referință și amintiri sa mai am am despre ce am făcut acum 6 luni?Cate amenzi în trafic se dau de nu-s ei în stare sa le prelucreze in max 10 zile lucrătoare?Ce previziune să-mi fac asupra bugetului meu dacă mă trezesc cu o cheltuială neprevăzută după atâta timp ?Dar de ce sa nu fie 1 an?Dar daca sunt fabricate ?Unde sunt transparenta și controlul societății civile asupra Statului care tinde să devină autoritar ?Ce dovezi sa aduc eu in instanta ,in apărarea mea ,după 6 luni?Și ce este prostia asta cu prescrierea ?Ai greșit,plătești.Adica unii pot sa nu plătească daca au pe cineva undeva care se face ca uita sa le proceseze/trimită amenda ?Adică discriminare…Cum se controlează tot procesul și cum ne asigurăm că este eficient(rapid) și corect ?Daca Statul și jurnaliștii nu-s capabili să răspundă pertinent unor întrebări de gen înseamnă că-si degeaba și noi ne pierdem timpul și banii trăind aici ,cu voi,alaturi de voi…Ari auzit de Romania Goala ?Că de Romania educata am auzit dar nu le-a ieșit…Ei bine asta incepe sa fie o realitate !Somn ușor BUGETARILOR !!

  • Albert spune:

    ce sa spun ai , dreptate,eu mi am luat amenda că am 2 mașini vechi in curtea mea l Târgoviște de l p locală de mediu,deși au comis 4 infracțiuni prev de c penal , mizeria de bugetar umflat procuror a pus n.u.p. iar în civil la c apel Ploiesti ,replica a fost p l aparține de stat așa că.. . da daca nu rămâne goala o sa se ajungă l răsboi civil ,ce constituție ce drept l p privată plătim noi sa aibă pensiii speciale dar timp d dreptate nu au ,

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90