New Profesional Consult 930 x 122

bulevardul nicolae bălcescu

ȘOFERIȚĂ, PERICOL PUBLIC ÎN PITEȘTI

Șoferiță, pericol public în Pitești. O fotografie publicată astăzi într-un grup de socializare a provocat nemulțumire în rândul șoferilor. Pe bună dreptate!

Citiți și: Argeș: Șoferiță grăbită tare: Circula cu 85 km/h mai mult decât limita legală

În fotografie se vede cum un conducător auto (o femeie) circulă pe bulevardul Nicolae Bălcescu din nordul Piteștiului la volanul unui autoturism Ford Fiesta deși jumătatea dreaptă a parbrizului și geamul de la ușa șoferului sunt acoperite cu gheață. Nepăsarea șoferiței putea avea consecințe grave.

Conducătorii auto sunt obligați „să verifice funcţionarea sistemului de lumini şi semnalizare, a instalaţiei de climatizare, să menţină permanent curate parbrizul, luneta şi geamurile laterale ale autovehiculului, precum şi plăcuţele cu numărul de înmatriculare sau înregistrare ale autovehiculului şi remorcii”, potrivit articolului 147, punctul 3, din Hotărârea de Guvern nr. 1.391 din 2006.

Citiți și: Șoferiță vitezomană, potolită de polițiști

Datele ne sunt furnizate de Biroul de presă al Poliției Argeș, după ce am cerut lămuriri cu privire la această situație întâlnită în traficul din Pitești. Neregula se sancționează cu 2-3 puncte amendă și 2 puncte de penalizare, conform sursei citate.

Șoferi, luați aminte! Gheața și/sau zăpada pe parbriz, lunetă sau geamuri reprezintă un adevărat pericol în trafic. (Sursă foto: Facebook Info Trafic Pitești)

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3