930X122 MAIA

nicolae langer

SPAIMĂ ÎN ARGEȘ. OAMENII DIN ACEASTĂ LOCALITATE SUNT ÎNGROZIȚI

Locuitorii din comuna argeşeană Sălătrucu sunt înspăimântați, reclamând că urşii le intră în gospodării în căutare de hrană. Oamenii se tem ca nu cumva ei înșiși să cadă victime urșilor.

Citiți și: Pericol de moarte! Atacurile urșilor, din ce în ce mai dese!

Se estimează că populaţia de urşi în zonă a ajuns la nu mai puțin de 300 și că până la sfârșitul acestui an va urca la 500, dat fiind ritmul de înmulţire.

În plus, regulile cu privire la vânătoarea de urşi sunt stricte, animalele fiind protejate de lege.

Citiți și: Ursul a urmărit trei tineri din Argeș! Jandarmii argeșeni, intervenție contra cronometru.

Primarul comunei, Nicolae Langer, a făcut apel la parlamentari să modifice de urgenţă legea referitoare la vânătoarea urşilor, astfel încât ea să devină mai permisivă în folosul oamenilor. Primarul i s-a adresat și deputatului PSD de Argeş Simona Bucura Oprescu, aceasta urmând să depună în Parlament o interpelare în acest sens după 1 februarie, data la care senatorii și deputații își reiau activitatea.

Urşii au făcut părăpăd anul trecut în judeţul Argeş, omorând şi oameni, şi animale şi provocând pagube mari în gospodării. O perioadă, şi cetatea Poenari de la Arefu, de pe Transfăgărășan, a fost închisă din cauza unei ursoaice cu pui, un potențial pericol pentru turiști.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90