EcoMoto 930×122

concert filarmonica pitești

Spectacol inedit! Invitați de talie internațională

Spectacol inedit! Invitați de talie internațională

Citiți și: Un artist renumit revine la Pitești!

Invitați italieni la Filarmonica Pitești!

Un concert extraordinar va avea loc joi, 14 martie, de la ora 19.00, la Centrul Cultural Multifuncțional, spectacol ce va purta publicul, prin acorduri muzicale, într-o epocă demult apusă.

Citiți și: Schimbare majoră în Ștrand! Investiție de aproape 1 milion €

În programul concertului simfonic vor fi audiate pagini semnate de Beethoven și Mendelssohn.

Alături de orchestra simfonică a Filarmonicii Pitești, dirijată de Roberto de Maior, participă, ca solist, pianistul Alessandro Marano.

În program: L. van Beethoven – „Concertul Nr. 5 pentru pian și orchestră” și F. Mendelssohn – „Simfonia nr. 4 în La major, Italiana”.

Spectacol inedit! Invitați de talie internațională

,,Absolvent al secției vioară a Conservatorului din Vicenzo, Roberto de Maior și-a perfecționat studiile la Brescia și Fiesole.

S-a specializat în muzică de cameră la United World College of the Adriatic with Trio di Trieste.

Ca dirijor, a condus Youth Orchestra Vicentina, Orchestra Sinfonica Provincial Santa Fe (Argentina), filarmonica din Malaga, Orchestra Teatrului Olimpico, Orchestra Pomeriggi Musicali, Filarmonica „Banatul” din Timisoara, Orchestra Salieri, Vidin Sinfonietta ș.a. A fost invitat să susțină cursuri de master de regie la Royal College of Tokyo și Gina Bachauer International Music Master Class din Zurich.

Pianistul Alessandro Marano este unul dintre cei mai străluciți muzicieni ai generației sale. Concomitent cu studiile la Conservatorul de Muzică „Stanislao Giacomantonio” din Cosenza a urmat Cursurile Internaționale de Pian în cadrul Fundației „Paul Hindemith” din Blonay (Elveția).

Premiat al mai multor concursuri naționale și internaționale de pian, a avut recitaluri solo și concerte simfonice la Bacău, Arad, Botoșani, Sibiu, dar și în Bulgaria, Polonia, Mexic, Republica Moldova, Spania, Franța, Elveția, Germania, Grecia, Austria, Cehia, Ungaria, Bulgaria, Rusia, Marea Britanie. A cântat sub bagheta dirijorilor Ovidiu Balan, Grigor Palikarov, Konstantin Ilievsky, Petronius Negrescu, Valentin Doni, Cristian Neagu, Piotr Sulkowski, Lyubomir Denev Jr, Rodrigo Sierra Moncayo, Cristian Lupes, José Perales.”, se arată în comunicat.

Citește și: Atenție! Informare oficială de la Apă Canal!

Biletele pot fi achiziționate de la casieria instituției și de pe www.bilete.ro.

Prețul unui bilet este 50 de lei sau 40 de lei, în funcție de categoria locului.

Elevii, studenții și pensionarii beneficiază de reducerile aferente.

Foto articol: Facebook/Filarmonica Pitești

Foto principal: Descriptiv

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90