930 pe 122 COSTACHE

adrian mutu

ADRIAN MUTU SE RETRAGE!

Cariera de fotbalist a lui Adrian Mutu a ajuns la final. A confirmat-o chiar „Briliantul”, prin intermediul unei scrisori trimise ediţiei din Florenţa a cotidianului Corriere dello Sport. Jucătorul care împarte cu Gică Hagi recordul de goluri marcate pentru România, 35, scrie că a venit momentul să agaţe ghetele-n cui şi mulţumeşte oraşului toscan, clubului Fiorentina, la care a petrecut cea mai bună perioadă a carierei, şi echipei naţionale.

Citiți și: Pitești: Ce s-a întâmplat cu locul de joacă vandalizat

„După mulţi ani petrecuţi pe terenurile de fotbal, pentru mine a venit momentul să mă opresc, să-mi închei cariera. Am trăit un vis foarte frumos şi vreau să-i asigur de imensa mea recunoştinţă pe toţi cei care m-au ajutat în viaţă şi în meseria pe care am avut-o. Un vis care a fost posibil datorită multor echipe, de la FC Argeş la Dinamo şi până la Inter, de la Verona la Parma, de la Chelsea la Juventus, de la Cesena la Ajaccio, trecând pe la Petrolul, Pune şi, în sfârşit, Târgu Mureş. În mod special, însă, vreau să mulţumesc Fiorentinei şi, în primul rând, evident, naţionalei mele, cea a României, unde sunt încă cel mai bun marcator din toate timpurile, cu 35 de goluri. Datorită lor am avut un loc în paradisul fotbaliştilor şi nu voi uita nici măcar un minut din multele meciuri jucate.”, a scris Mutu.

Deşi palmaresul său nu este pe măsura talentului pe care l-a avut, „Briliantul” susţine că nu are regrete şi că dragostea pe care a primit-o din partea fanilor îi este suficientă.

Citiți și: Pitești. I s-a luat de viața și a vrut să o facă!

„Am câştigat ceea ce am visat: dragostea oamenilor, care nu are preţ. Pentru un moment, vreau să las deoparte erorile pe care le-am comis şi pentru care am plătit. Acum e loc doar pentru o fericire imensă, după o carieră plină de dragoste. Pentru asta vreau să spun mulţumesc!

Mulţumesc României: nu voi uita emoţiile trăite în ziua debutului meu, 29 martie 2000, nici eforturile pentru a ne califica la Europenele din 2008, când am marcat împotriva Italiei, învingându-l pe Gigi Buffon, unul dintre simbolurile azzurrilor. Mulţumesc Dinamo Bucureşti, echipă alături de care, la 18 ani, am câştigat Cupa şi campionatul. Mulţumesc Parmei, alături de care am obţinut un loc 5 în clasament, la puţine puncte de locul 4, şi ne-am calificat în Cupa UEFA.

Florenţei şi Fiorentinei, în schimb, o ploaie de mulţumiri! Acel loc 5 obţinut în ciuda unei penalizări de 15 puncte rămâne un mic miracol sportiv la care am contribuit. Tuturor fanilor viola vreau să le ofer două momente pe care le voi purta mereu cu mine: golul cu Slavia Praga, care a deschis porţile primei participări în Liga Campionilor în era Della Vale, şi doppietta reuşită în Olanda împotriva lui PSV.

Mulţumesc din suflet tuturor pentru că aţi contribuit la transformarea în realitate a visului unui copil care azi, după 522 de partide cu echipele de club şi 77 de prezenţe pentru România, a decis să-şi adune toate amintirile, conştient că emoţiile vor rămâne pentru totdeauna.”, a încheiat Mutu. (Sursa: http://www.digisport.ro/)

În vârstă de 37 de ani, argeșeanul Adrian Mutu este cetățean de onoare al Piteștiului. Mutu și-a început la FC Argeș cariera de jucător profesionist.

555 pe 222 COSTACHE

Comentarii

570 pe 90 Costache