New Profesional Consult 930 x 122

brazilia

SUPORTERI

BRAZILIAN ÎN NAȚIONALA DE FOTBAL A ROMÂNIEI!

Guvernul a decis acordarea cetățeniei române sportivilor De Amorim William Douglas și Orlov Yevhenii, fapt care va permite includerea lor în echipa națională de fotbal, respectiv a lotului masculin de lupte, în vederea participării la competiții internaționale.

Citiți și: Lipsă de transparență la un spital privat de renume. Ce a pățit un pacient întrece măsura

În vârstă de 24 de ani, jucător la Astra, brazilianul De Amorim William Douglas a cerut dobândirea cetățeniei române pe 12 ianuarie 2016, iar ucraineanul Orlov Yevhenii pe 18 ianuarie 2016. În ambele situații Comisia pentru Cetățenie din cadrul Autorității Naționale pentru Cetățenie a realizat raport favorabil, constatându-se astfel îndeplinirea condițiilor legale. În acest context, Ministerul Tineretului și Sportului a inițiat Hotărârile pentru acordarea cetățeniei române celor doi sportivi, acte normative adoptate în ședința de astăzi a Guvernului.

Potrivit modificărilor operate anul trecut, cetățenii străini sau persoanele fără cetățenie care au contribuit în mod semnificativ la promovarea culturii, civilizației și spiritualității românești vor putea dobândi cetățenia română în condiții mai facile decât cele reglementate în prezent. A fost reglementat, de asemenea, un regim derogatoriu și în ceea ce  privește obținerea cetățeniei române de către persoanele care ar putea contribui la promovarea imaginii României prin performanțe deosebite în domeniul sportului, prin reprezentarea țării noastre în loturile naționale și care își exprimă atașamentul față de România și sistemul de valori românesc. 

Citiți și: Turiștii străini se îngrămădesc la așa prețuri: Cel mai căutat oraș din România

Kaia 555×222
Pizza Sapori Italia 570 90