New Profesional Consult 930 x 122

arbitru

NICOLAE RAINEA, CEL MAI MARE ARBITRU ROMÂN DE FOTBAL, A MURIT

Nicolae Rainea, considerat cel mai bun arbitru de fotbal român al tuturor timpurilor, a murit. Anunțul a fost făcut cu puțin timp în urmă de Federația Română de Fotbal.

Citiți și: Doliu uriaș în sportul românesc: Un mare campion care a scris istorie a decedat

„Federația Română de Fotbal și Comisia Centrală a Arbitrilor regretă dispariția, la vârsta de 81 de ani, a fostului mare arbitru român Nicolae Rainea.

Născut pe 19 noiembrie 1933 în Brăila, Nicolae Rainea și-a început cariera ca fotbalist, evoluând pentru Laminorul Brăila, Metalul Piatra Neamț și Constructorul Bârlad. În 1959 a devenit arbitru, iar după trei ani promova în lotul divizionar. A debutat în Liga 1 în 1965, iar după două sezoane primea ecusonul FIFA.

Citiți și: Breaking: Doliu imens în România! A murit!

Cel mai titrat arbitru român a condus 400 de partide în prima ligă, a arbitrat 115 meciuri internaționale și a participat la trei ediții de Campionat Mondial. După ce s-a retras din arbitraj, în 1984, a fost observator și apoi președinte al Asociației Județene de Fotbal Galați, acolo unde a primit funcția de președinte onorific. De asemenea, Nicolae Rainea a fost și președinte onorific al Comisiei Centrale a Arbitrilor.

Federația Română de Fotbal și Comisia Centrală a Arbitrilor își exprimă condoleanțele și regretă dispariția lui Nicolae Rainea.”, scrie FRF într-un comunicat de presă.

 

New Profesional Consult-555×222
570 X 90 CAPRA 3