Donaris 930 x 122

craiova

PITEȘTENII ÎNGHIT ÎN SEC: NOI CÂND VOM AVEA STADION CA ÎN CRAIOVA?

Piteștenii înghit în sec: noi când vom avea stadion ca în Craiova? Iubitorii din Pitești ai fotbalului privesc cu invidie la stadionul care se construiește în Craiova.

Citiți și: Pitești. Veste excepțională! Toată lumea se va bucura

În timp ce Piteștiului îi refuză până și finanțarea pentru modernizarea vechiului stadion „Nicolae Dobrin” (oricum depășit de vremuri), statul a investit bani frumoși în ridicarea arenei cu care deja se mândresc oltenii.

Viitorul nou stadion din Craiova va costa peste 52.000.000 de euro. Cea mai mare parte din bani provine de la bugetul de stat (mai exact, de la bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale, prin Compania Națională de Investiții) și doar 10% este cofinanțare de la Consiliul Local Craiova.

Citiți și: Intervenție surprinzătoare la grădiniță, în Pitești

Este aceeași Companie Națională de Investiții care a refuzat cererea Primăriei Pitești de finanțare a lucrărilor de modernizare la stadionul „Nicolae Dobrin” (amănunte, AICI).

Piteștenii și-ar dori un stadion ca în Craiova, destinat exclusiv fotbalului, fără pistă de atletism, modern, la standarde occidentale.

Noul stadion de fotbal din Craiova, aflat în faza de execuție pe locul vechiului stadion „Ion Oblemenco”, stadion care a fost demolat, va putea găzdui competiții sportive de nivel FIFA, UEFA Champions League și UEFA Europa League.

Stadionul este realizat în proporție de circa 95%. La sfârșitul lunii viitoare ar urma să fie făcută recepția la terminarea lucrărilor.

Arena va avea peste 27.000 de mp suprafață construită la sol, aproape 54.200 de mp suprafață desfășurată, 7 nivele (parter + 6 etaje, cu o înălțime de 50,14 metri) și o capacitate de 30.983 de locuri în tribune pentru spectatori (28.033 de locuri pentru public în general, 2.368 pentru spectatori VIP – dintre care 440 de locuri în loje, 350 pentru reprezentanții mass-media și 232 de locuri pentru persoane cu dizabilități în scaune cu rotile, inclusiv însoțitori).

Deocamdată, piteștenii pot doar să viseze la un astfel de stadion. Chiar și în condițiile în care va fi, în cele din urmă, modernizat, vechiul stadion „Nicolae Dobrin” nu va asigura niciodată condiții optime pentru spectatorii de fotbal. Cât despre construirea unei noi arene, haideți să ne trezim la realitate! Piteștiul singur nu își permite o astfel de investiție, iar bani de la Guvern nu va obține într-un viitor previzibil pentru un nou stadion pentru că niciodată Cornel Ionică nu va avea în PSD puterea și influența Olguței Vasilescu (fostul primar al Craiovei, acum ministru)!

Oricum, cârcotașii ar putea spune că Piteștiul ar face bine ca mai întâi să revină, cu FC Argeș, pe prima scenă fotbalistică a țării, iar abia apoi să emită pretenții la un nou stadion. Au și ei dreptatea lor.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3