930×122 CAPRA 5

primaria pitesti

RUȘINOS! PITEȘTIUL LUI DOBRIN, BĂTUT DE ALEXANDRIA LUI DRAGNEA

În proiectul de buget al Piteştiului pentru 2018 sunt incluse și două investiții mult așteptate de iubitorii sportului: construirea unei săli polivalente și reabilitarea și modernizarea stadionului „Nicolae Dobrin”.

Citiți și: 1 milion de € pentru parcul de poveste din Pitești

Sunt prevăzute sume doar pentru proiectare (câte 100.000 de lei). Pentru lucrările de construire, Primăria așteaptă finanțare de la Compania Națională de Investiții (CNI). În funcție de alocarea fondurilor necesare (dacă vor fi alocate!), ulterior vor fi stabilite și termenele de execuție.

Primăria estimează că pentru construirea sălii polivalente (pe strada Basarabiei – varianta Prundu-Găvana) este nevoie de 75.000.000 de lei (peste 16.111.000 de euro). Sala ar urma să aibă o capacitate de circa 4.700 de locuri.

Citiți și: Schimbare majoră în Ștrand! Investiție de aproape 1 milion €

În ceea ce privește stadionul „Nicolae Dobrin”, investiția, potrivit sursei citate, se va ridica la 84.000.000 de lei (peste 18.000.000 de euro). Stadionul ar urma să fie renovat şi modernizat, iar o treime din numărul locurilor din tribune ar urma să fie acoperite (foto). De asemenea, Primăria intenţionează să demoleze vechea tribună a doua și să construiască o alta în locul ei.

Mulți microbiști cred, însă, că Piteștiul are nevoie de un stadion nou, exclusiv pentru fotbal, fără pistă de atletism. Ei consideră că mai potrivit ar fi fost ca Primăria să ceară bani nu pentru „cosmetizarea” bătrânului stadion, ci pentru construirea altuia nou.

Cererea este perfect îndreptățită. Chiar dacă FC Argeș evoluează, momentan, doar în Liga a-II-a, un stadion nou reprezintă o investiție nu doar pentru viitorul apropiat, ci una durabilă, pentru următorii zeci de ani.

Pe de altă parte, alte orașe (ca de pildă Craiova) au primit sau vor primi bani de la Guvern pentru construirea de noi stadioane exclusiv pentru fotbal. De ce nu și Piteștiul? O explicație este și lipsa acută de putere pe care PSD Argeș o are printre filialele principalului partid de guvernământ. Spre deosebire de Lia Olguța Vasilescu, de exemplu, Șerban Valeca, Dan Manu sau Cornel Ionică sunt „copii de mingi” la curtea „împăratului” Liviu Dragnea, cu forță limitată de influență asupra deciziilor cu privire la marile investiții din țară cu bani guvernamentali.

Alexandria din Teleormanul lui Dragnea ar urma, de asemenea, să aibă practic un stadion nou, proiectul primind toate avizele necesare de la Ministerul Dezvoltării și Compania Națională de Investiții. Mai este nevoie doar de o Hotărâre de Guvern pentru ca lucrările să înceapă. Se poate compara din punct de vedere al tradiției fotbalistice Alexandria lui Dragnea cu Piteștiul lui Dobrin?!

În toamna anului 2015, Cornel Ionică, acum primar al Piteștiului, pe atunci viceprimar, anunța posibilitatea construirii unui nou stadion numai pentru fotbal (detalii, AICI). Ulterior, însă, Primăria nu a mai dezvoltat subiectul, optând pentru modernizarea vechiului stadion „Nicolae Dobrin”, în locul construirii unuia din temelii.

SMART KIDS 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3