930 x122 grota rece

cs dacia

SPORTIVĂ DE TOP LA CS DACIA MIOVENI

Sportivă de top la CS Dacia Mioveni. CS Dacia Mioveni 2012 a obţinut în aceste zile semnătura tenismenei Nicoleta Dascălu, care va reprezenta secţia de tenis a clubului în competiţile naţionale şi internaţionale. În vârstă de 20 de ani, născută în Pitești, Nicoleta Dascalu ocupă în prezent locul 279 WTA.

Citiți și: S-a întâmplat astăzi la Mioveni! Se schimbă totul!

Nicoleta a început să joace tenis la vârsta de 4 ani, fiind antrenată de Gabriel Săndulescu. La 5 ani a participat la primul său turneu, unul pentru copii, intitulat Mini Tenis. Ulterior, la 7 ani, a luat parte la turneul „Ruxandra Dragomir”, acolo unde a câştigat la secţiunea Consolări.

La 8 ani a câştigat primul ei turneu de categoria III, cea de 10 ani, în Craiova. Primul turneu internaţional la care a participat a fost în Franţa, turneu pe care l-a şi câştigat pe când avea doar 9 ani. Un an mai târziu, a ocupat locul II la turneul din Bari (Italia).

Citiți și: Accident grav, cu două mașini. O șoferiță de 25 de ani, rănită

A fost campioană naţională la dublu la categoria 16 ani, medaliată cu bronz la Campionatul Naţional de Tenis pentru categoriile de vârstă 16 şi 18 ani și componentă a lotului naţional de junioare. A obținut locul III la simplu şi locul I la dublu la Tennis Europe 16 Aschelon. De asemenea, a concurat la turneul final al Campionatului Mondial de Junioare desfășurat în San Louis Potosi (Mexic), acolo unde ţara noastră s-a clasat pe locul 13.

A obţinut medalia de argint la Campionatele Naționale de Juniori 18 ani la dublu fete, locul IV la Mastersul Naţional – 18 ani și locul III la Turneul ITF grad II – Sibiu la simplu fete. În plus, a obținut calificarea în premieră la turneul de juniori de Grand Slam Australian Open şi accederea pe tabloul principal (MD) al primului turneu Grand Slam Australian O­pen. În ultimii doi ani a avut rezultate excelente, ajungând să ocupe în prezent locul 279 WTA.

Nicoleta Dascălu face zilnic două antrenamente, a câte 5-6 ore. Este pregătită de antrenorul Eduard Anghelache. Înainte să ajungă la clubul din Mioveni a jucat pentru Tenis Club AS Piteşti și LPS Piteşti. Conducerea noului său club îi urează mult succes în competiţiile viitoare.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3