Donaris 930 x 122

monument

SRI, anunț de ultimă oră! Vizează Piteștiul!

SRI, anunț de ultimă oră! Vizează Piteștiul!

Citiți și: Șofer imobilizat în trafic. Era căutat în toată lumea, dar l-au prins în Argeș

Eduard Hellvig, directorul SRI, cu ocazia împlinirii a 15 ani de la debutul cursurilor de studii de securitate a unei universități transilvănene al cărei absolvent este, a precizat clar faptul că Serviciul Român de Informații nu a girat/susținut în niciun fel acțiunea de la Pitești în care a fost dezvelit un monument închinat lucrătorilor fostei Securități.

Se vorbește în continuare despre oamenii din SRI ca despre securiști.

Citiți și: Tot ce e mai frumos în lume este la SIMFONIE!

Ceea ce este complet nedrept.

Însă cei care populează astăzi această instituție merită să se vorbească despre ei în termeni corecți.

Majoritatea sunt tineri, de 30-40 de ani, și au aflat despre vechea Securitate din cărți și din arhive.

De curând, a apărut în mass-media un articol în care se vorbea despre construcția unei troițe dedicată ofițerilor de informații din toate timpurile într-un cimitir din Pitești.

Cu siguranță, inițiatorul acestui demers, cât și tinerii care au participat la acea inaugurare nu au auzit de experimentul Pitești, de ororile făcute de fosta Securitate în anii 50 și cred că a fost o greșeală.

Eroii trebuie căutați oriunde în altă parte decât printre structurile regimului totalitar din trecut.

Cu tot respectul, SRI este o instituție care își cinstește eroii săi care s-au sacrificat pentru construcția statului democratic și atât.”, a spus Helvig.

Eco moto 555×222

Comentarii

2 comentarii

  • Anonim spune:

    Primarul nostru a fost la inaugurare monumentului ridicat fără a avea nevoie de autorizații (ne spune Primăria că nu este nevoie de autorizații de construire/dărâmare în cimitir). Primarul a semnat autorizația de demolare a Celularului închisorii de la Piteşti, firma Conarg SA, proprietarul, face locuințe pe locul în care sute de români au suferit ororile comunismului. Populația orașului, conform INS, se micșorează, blocuri apar în toate văgăunile, multe sunt nelocuite pentru că nu avem industrie sau învățământ care să atragă din alte zone oameni.

  • Mishu spune:

    La tine in curte ai nevoie de autorizatie pentru gard , wc-ul din fundul curtii DACA au la baza o temelie din heron . Multumim !

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90