930 x122 grota rece

avertisment

SRI avertizează: Îți pot controla telefonul de la distanță!

SRI avertizează: Îți pot controla telefonul de la distanță!

Citiți și: Amendă pentru acești șoferi! Se ia și permisul!

Generalul Anton Rog, în calitate de șef al diviziei CyberInt din SRI, a argumentat că TikTok ar trebui interzis.

El a afirmat că toate datele utilizatorilor ajung pe servere din China, conform unei analize tehnice efectuate de SRI.

Citiți și: Sistem nou obligatoriu în toate mașinile!

Mai mult decât atât, generalul Rog a susținut că autoritățile chineze ar avea capacitatea de a activa microfonul și camera dispozitivelor utilizatorilor, conform stiripesurse.ro.

Potrivit expertului, autoritățile chineze pot accesa imagini, înregistrări audio și alte date de pe telefoanele utilizatorilor prin intermediul TikTok.

Aceste informații se adaugă la un raport publicat în luna mai a acestui an de către Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC).

SRI avertizează: Îți pot controla telefonul de la distanță!

În raport, s-au făcut recomandări pentru interzicerea descărcării, instalării și utilizării aplicației TikTok pe sistemele informatice de serviciu ale autorităților și instituțiilor publice din România.

DNSC a evidențiat riscuri de securitate cibernetică inacceptabile legate de TikTok și serviciul de rețele de socializare TikTok pentru sistemele informatice de serviciu ale autorităților și instituțiilor publice din România.

TikTok a fost considerat un risc de securitate pentru utilizatorii din România, iar SRI a recomandat dezinstalarea aplicației.

Detalii, AICI –SRI avertizează toți românii: TikTok trebuie interzis urgent. Îți pot controla telefonul de la distanță

 

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90