NOR CURIER 930X122

cni

Statul a scos la licitație construcția stadionului „Nicolae Dobrin”. Cristian Gentea: „M-am ținut de cuvânt!”

Stadionul „Nicolae Dobrin”, un vis al argeșenilor ce va deveni realitate! CNI a scos la licitație proiectul de construcție a noului stadion. Primarul Cristian Gentea a fost cel care a anunțat piteștenii cu privire la vestea cea mare.

Citiți și: Cel mai mare campionat din Europa se ține la Pitești! Intrarea este gratuită

M-am ținut de cuvânt! Noul stadion intră în linie dreaptă”, este mesajul transmis de Cristian Gentea.

Compania Națională de Investiții, în subordinea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, a scos la licitație în SICAP un contract de 339 milioane lei . Banii sunt alocați pentru lucrări de proiectare și construcție a noului stadion „Nicolae Dobrin“, din Pitești.

Citiți și: Accident lângă Stadion! Impact între două autoturisme

Stadionul Nicolae Dobrin intră în linie dreaptă

Proiectul istoric pentru lumea sportului argeșean face parte din „Programul naţional de construcţii de interes public sau social”, subprogramul „Complexuri sportive”. Programul aparține Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

Stadionul Nicolae Dobrin

Stadionul Nicolae Dobrin

Acesta va avea un teren de joc înierbat pentru fotbal, incinta având dimensiunile 105m x 68m. Se adaugă suprafața de gardă de 5 metri perimetral. Clădirea se împarte în patru zone distincte: tribuna de vest, tribuna de est, peluza de nord și peluza de sud.

Numărul de locuri de parcare este 457 locuri din care: 229 în subsol, 51 peluza sud, 105 tribuna est, 72 locuri la suprafață.

Arena stadionului va avea o capacitate de maximum 15.200 spectatori. Contractul se întinde pe 96 luni, din care proiectare 7 luni,  execuția 29 luni, și perioada de garantie de bună execuție a lucrărilor 60 luni.

Ofertele se deschid în 7 iulie, departajarea lor se face în funcție de preț, de experiența echipei de proiect și de metodologia generală aleasă la abordarea proiectului.

Sursa foto: Facebook/Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

4 comentarii

  • Andrei spune:

    Păcat ca și-a bătut joc de echipa și vom juca in liga 2 și poate chiar 3 peste puțin timp.

  • Cezar spune:

    O sa avem cel mai frumos stadion din Liga II, pardon…III. Primarul nu a înțeles că la fotbal nu merge că la banca! Conducerea despotnica nu da roade. Când v-a înțelege treabă asta, o sa vina și performanță!

  • Roxana Albert spune:

    Spitale domn primar să îți fie rușine maximă . Pt. Un spital nu făceai lobby.dar pt echipa de liga a 3a să trăiești sa te mai voteze cucu din lunca

  • Gica Hagi spune:

    Sa se spele pe cap cu stadionul lui cu tot, atâta timp cât echipa nu aduce la meciuri mai mult de 300 de persoane. Cu 70 de milioane de euro se puteau face multe în oraș.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3