930×122 CAPRA 5

bani

Statul dă bani lunar pentru tineri, până la vârsta de 26 de ani

Se dau bani de la stat pentru o anumită categorie de tineri români.

Citiți și: Tinerii din România pot călători GRATIS!

Tinerii care au împlinit 18 ani vor primi o sumă de bani lunar de la stat până la vârsta de 26 de ani. Este vorba despre o indemnizație lunară de 2.500 de lei.

De acești bani poate beneficia însă doar o categorie de tineri, și anume cei care se află în grija statului și care merg la școală sau muncesc.

Citiți și: 2.000 de lei pentru tinerele mame!

De asemenea, si persoanele care au în plasament copii vor primi lunar 420 de lei pentru fiecare copil în parte, în plus față de alocația de plasament.

Anunțul a fost făcut de Gabriela Firea, Ministrul ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, într-o postare pe Facebook.

Aceste noi drepturi, ca de altfel și alocația lunară de plasament, se acordă datorită Ordinului comun între Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse şi Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale privind aprobarea procedurii de stabilire şi plată a alocaţiei lunare de plasament, a indemnizaţiei de sprijin şi a indemnizaţiei pentru tineri, care a fost publicat în Monitorul Oficial vinerea trecută şi care este deja în vigoare.

Banii sunt distribuiți de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Muncii și Solidarității Sociale.

Foto principal: descriptiv

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3