New Profesional Consult 930 x 122

cod rosu

A FOST EMIS COD ROȘU DE VREME SEVERĂ

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis mai multe avertizări de vreme severă, inclusiv avertizare cod roșu. Codul roșu vizează și zona de munte a județului Argeș.

Citiți și: Semnal de alarmă din partea meteorologilor: suntem în pragul alertei de Cod Roșu

MESAJ 1

COD GALBEN

Citiți și: Iarna lovește din nou: Se întorc ninsorile!

Interval de valabilitate: 5 februarie, ora 11:30 – 6 februarie 2020, ora 8. Fenomene vizate: intensificări ale vântului și ninsori viscolite.

În intervalul de timp menționat, la munte, în nordul și centrul Moldovei, apoi și în regiunile sudice și sud-estice va ninge, se va depune strat de zăpadă, iar vântul se va intensifica, cu rafale de peste 55 km/h, iar în zona montană, de peste 70 km/h.

Intensificări temporare ale vântului vor fi și în regiunile vestice și local în centru, cu viteze de 55…65 km/h.

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 5 februarie, ora 14 – 6 februarie 2020, ora 8. Fenomene vizate: intensificări susținute ale vântului, viscol și vizibilitate redusă la sub 50 de metri. Zone vizate: zona Carpaților Meridionali și Orientali.

În intervalul de timp menționat, vor fi intensificări susținute ale vântului, cu rafale de 80…100 km/h, iar temporar va ninge viscolit, determinând scăderea vizibilității la sub 50 de metri.

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 5 februarie, ora 17 – 6 februarie 2020, ora 8. Fenomene vizate: intensificări susținute ale vântului și ninsoare viscolită. Zone vizate: jumătatea de sud a Moldovei, Dobrogea și cea mai mare parte a Munteniei.

În jumătatea de sud a Moldovei, Dobrogea și cea mai mare parte a Munteniei vor fi intensificări susținute ale vântului, cu rafale de 70…85 km/h. Temporar va ninge viscolit, determinând scăderea vizibilității. În județele Teleorman, Giurgiu, Tulcea și local în județele Călărași, Ialomița și Brăila se va depune strat consistent de zăpadă.

COD ROȘU

Interval de valabilitate: 5 februarie, ora 18 – 6 februarie 2020, ora 8. Fenomene vizate: viscol puternic, rafale de peste 100…120 km/h și vizibilitate redusă spre zero. Zone vizate: zona de munte a județelor Prahova, Dâmbovița, Argeș, Brașov și Buzău.

În zona de munte a județelor Prahova, Dâmbovița, Argeș, Brașov și Buzău vântul va sufla tare, va fi viscol puternic, iar vizibilitatea redusă spre zero. Rafalele vor depăși 100…120 km/h.

COD ROȘU

Interval de valabilitate: 5 februarie, ora 22 – 6 februarie 2020, ora 8. Fenomene vizate: intensificări puternice ale vântului, cu rafale de peste 85…90 km/h, viscol și vizibilitate redusă semnificativ. Zone vizate: județele Buzău, Brăila, Ialomița, Călărași și Tulcea.

În județele Buzău, Brăila, Ialomița, Călărași și Tulcea vor fi intensificări puternice ale vântului, cu rafale de peste 85…90 km/h. Temporar va fi viscol și vizibilitatea – redusă semnificativ.

MESAJ 2

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 6 februarie, ora 8 – 6 februarie 2020, ora 15. Fenomene vizate: intensificări ale vântului și zăpadă spulberată.

În intervalul menționat, temporar va mai ninge în sud-estul țării, iar vântul va prezenta intensificări, cu viteze de peste 55 km/h, iar în zona montană, de peste 70 km/h, spulberând zăpada.

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 6 februarie, ora 8 – 6 februarie, ora 12. Fenomene vizate: intensificări susținute ale vântului și ninsoare viscolită și spulberată.

În estul Munteniei, sudul Moldovei și în Dobrogea vântul va continua să prezinte intensificări susținute, cu rafale de 70…80 km/h, iar în Carpații Meridionali și de Curbură, de peste 80…90 km/h, viscolind și spulberând ninsoarea și determinând scăderea vizibilității.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

SMART KIDS 570×90