New Profesional Consult 930 x 122

autostrada

A ÎNCEPUT AMENAJAREA ȘANTIERULUI PENTRU CONSTRUIREA AUTOSTRĂZII PITEȘTI-SIBIU

A început amenajarea șantierului pentru construirea autostrăzii Pitești-Sibiu. Informația este furnizată de un utilizator pe forumul peundemerg.ro, citat de economica.net.

Citiți și: Eveniment dramatic lângă Ramada, Pitești!

„Porr a deschis șantierul pe lotul 1. Eu am văzut mișcare de acum două zile (…) În dimineața aceasta am trecut din nou și am observat două excavatoare și două compactoare. Deja au excavat din solul fertil pe o distanță de 50 de metri (n.r. – vezi foto!)”, potrivit sursei citate.

Pentru secțiunea 1, cuprinsă între Sibiu și Boița (km 0+000 – km 14+150), contractul de proiectare și execuție, cu o valoare de 612.647.863, 38 de lei, fără TVA (echivalentul a 129.000.000 de euro, fără TVA, având un cost/km de 9.700.000 de euro, fără TVA) a fost semnat pe 14 aprilie 2019 între Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) și compania Porr Construct SRL (filiala în România a holdingului PORR Group, cu sediul în Viena).

Citiți și: Un piteștean de 18 ani a vrut să impresioneze cu orice preț

Conform documentului semnat, durata contractului este de 108 luni, dintre care 12 luni perioada de proiectare, 36 de luni perioada de execuție a lucrărilor și 60 de luni perioada de garanție.

Traseul autostrăzii va începe în zona localității Șelimbăr, la intersecția cu centura Sibiu. Aliniamentul va continua la vest de drumul național DN 7, în paralel cu acesta, urmând să fie amplasat într-o zonă colinară până la km 6, în zona localității Veștem. În continuare, traseul viitoarei autostrăzi va traversa la vest de Tălmaciu drumul județean DJ 105G, Avrig – Marșa – Tălmaciu – Sadu până în zona Boița, acolo unde este prevăzut un nod rutier, care va asigura conectivitatea temporară a viitoarei autostrăzi Sibiu – Pitești cu DN 7.

Detalii despre secțiunile care vor fi construite în județul Argeș, AICI și AICI. (Sursă foto: utilizator Adrian Sibiu, forumul peundemerg.ro)

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3