930×122 POSADA 5

autostrada

LA TREABĂ! S-A SEMNAT PRIMUL CONTRACT PENTRU AUTOSTRADA PITEȘTI – SIBIU

La treabă! S-a semnat primul contract pentru autostrada Pitești – Sibiu.

Citiți și: CNAIR, anunț despre rovinietă

La Guvern, în prezența premierului Viorica Dăncilă și a ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, a fost semnat astăzi contractul pentru proiectarea și execuția lotului 1 al secțiunii 1 Sibiu – Boița a viitoarei autostrăzi Pitești – Sibiu.

Contractul a fost semnat de directorul general Narcis Neaga din partea Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) și de Klaus Bleckenwegner, administratorul firmei constructoare.

Citiți și: Pitești. Accidente în lanț în „curba căscaților”! Pe cine dăm vina?

Este primul contract pentru proiectare și execuție semnat în ceea ce privește un tronson al viitoarei autostrăzi.

Aminitim că CNAIR a desemnat luna trecută câștigătorul contractului de proiectare și execuție: PORR CONSTRUCT SRL (filiala în România a holdingului PORR Group, cu sediul în Viena), cu o valoare a propunerii financiare de 612.647.863,28 de lei fără TVA, echivalentul a 129.000.000 de euro fără TVA, având un cost/km de 9.700.000 de euro fără TVA.

Durata de realizare a contractului va fi de 48 de luni, din care perioada de proiectare a lucrărilor va fi de 12 luni, iar perioada de execuție, de 36 de luni.

Firma câștigătoare a ofertat o perioadă de garanție a lucrărilor de 10 ani.

Potrivit CNAIR, lotul 1 aferent secțiunii 1 se va întinde între km. 0+000 și km. 13+170, iar traseul autostrăzii va începe în zona localității Șelimbăr, la intersecția cu centura Sibiu. Aliniamentul va continua la vest de drumul național DN 7, în paralel cu acesta, urmând să fie amplasat într-o zonă colinară până la km 6, în zona localității Veștem. În continuare, traseul viitoarei autostrăzi va traversa la vest de Tălmaciu drumul județean DJ 105G, Avrig – Marșa – Tălmaciu – Sadu până în zona Boița, acolo unde este prevăzut un nod rutier, care va asigura conectivitatea temporară a viitoarei autostrăzi Sibiu – Pitești cu DN 7.

De la realizarea primei documentații pentru proiectul autostrăzii Pitești – Sibiu au trecut 11 ani. (Foto: descriptiv) 

555 X 222 CUMPANA 2

Comentarii

570 X 90 CAPRA 3