Donaris 930 x 122

elena arnăuțoiu

A MURIT ELENA ARNĂUȚOIU

Elena Arnăuțoiu, ultima supraviețuitoare a grupului de partizani anticomuniști din Nucșoara-Argeș, a murit.

Citiți și: RESPECT! ELENA ARNĂUȚOIU, DECORATĂ

”Elena Arnăuţoiu a trecut la Domnul la puţin timp după împlinirea vârstei de 100 de ani. Dumnezeu să o odihnească! (…)”, informează portalul Memorialul Închisoarea Piteşti.

Sora lui Toma şi Petre Arnăuţoiu, frații care au condus grupul de rezistenţă anticomunistă din comuna argeșeană Nucşoara, Elena Ion Arnăuţoiu a făcut pușcărie politică în timpul odiosului regim comunist pentru că nu și-a denunțat frații.

Născută în Nucșoara în aprilie 1919, Elena Ion Arnăuţoiu ajunsese la venerabila vârstă de 100 de ani. Cu trei ani în urmă, în 2016, a fost decorată de președintele țării, Klaus Iohannis, cu Ordinul Naţional „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler.

A dedicat distincţia memoriei părinţilor şi fraţilor săi: „Ei merită cu prisosinţă această decoraţie! În plus, toți cei care au murit în lagăre şi în închisori (…) ca să apere credinţa şi demnitatea şi libertatea poporului român o merită cu adevărat! Aş vrea ca urmaşii noştri să nu uite istoria şi să nu uite jertfa înaintaşilor!”, a spus Elena Ion Arnăuţoiu la festivitatea organizată în 2016 la Palatul Cotroceni (AICI, subiectul pe larg).

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3