930 x122 grota rece

decorație

RESPECT! ELENA ARNĂUȚOIU, DECORATĂ

Preşedintele Klaus Iohannis a decorat astăzi, la Palatul Cotroceni, trei foşti deţinuţi politici – argeșeanca Elena Ion Arnăuţoiu, Nicolae Ciurică şi Nicolae Tomaziu – cu Ordinul Naţional „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler.

Citiți și: Ultima oră! Klaus Iohannis vine în Argeș!

“Sunteţi un monument de jertfă şi suferinţă, un simbol în viaţă al opoziţiei faţă de regimul totalitar, drept pentru care vă asigur de preţuirea mea şi a generaţiilor de astăzi. Vă rog să acceptați aceste decorații ca o modestă recunoaștere a suferințelor pe care le-ați îndurat. Deşi înfăţişaţi trei destine diferite, vă caracterizează, din nefericire, un numitor comun: acela că aţi avut de îndurat de pe urma actelor dumneavoastră exemplare. V-aţi sacrificat întreaga familie, întreaga viaţă! Cu toate acestea, autorităţile comuniste nu au reuşit să suprime demnitatea şi credinţa dumneavoastră în libertate. Avem datoria să transmitem aceste valori generaţiilor de astăzi şi celor care vin! Numai astfel putem evita, pe viitor, tendinţele autoritare ori totalitare.”, a spus președintele în discursul său.

Elena Ion Arnăuţoiu a dedicat distincţia memoriei părinţilor şi fraţilor săi: „Ei merită cu prisosinţă această decoraţie! În plus, toți cei care au murit în lagăre şi în închisori (…) ca să apere credinţa şi demnitatea şi libertatea poporului român o merită cu adevărat! Aş vrea ca urmaşii noştri să nu uite istoria şi să nu uite jertfa înaintaşilor!”, a spus Elena Ion Arnăuţoiu, sora lui Toma şi Petre Arnăuţoiu, frații care au condus grupul de rezistenţă anticomunistă din comuna argeșeană Nucşoara.

Citiți și: Președintele Klaus Iohannis: Atmosfera se schimbă și foarte multă lume dorește să se vaccineze

Născută în Nucșoara, ajunsă la venerabila vârstă de 97 de ani, doamna Elena Ion Arnăuţoiu a făcut pușcărie politică în timpul odiosului regim comunist pentru că nu și-a denunțat frații.

Nicolae Ciurică (85 de ani) este ultimul supravieţuitor al rezistenţei anticomuniste din Munţii Banatului, iar Nicolae Tomaziu (în vârstă de 100 de ani) – ultimul supravieţuitor al lagărului de muncă de la Canalul Dunăre-Marea Neagră.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90