930 x122 grota rece

iohannis

OFICIAL: O NOUĂ ZI LIBERĂ

Oficial: O nouă zi liberă. Președintele Klaus Iohannis a promulgat astăzi legea care completează Codul Muncii în sensul instituirii unei noi zile de sărbătoare legală, nelucrătoare: Vinerea Mare. Legea fusese aprobată de Senat și, ulterior, de Camera Deputaților.

Citiți și: Să tot lucrezi la stat! Zile libere cât cuprinde anul acesta!

Vinerea Mare sau Vinerea Patimilor este ultima zi de vineri înaintea Paștelui și astfel ultima vineri din Postul Mare. Amintim că, potrivit Codului Muncii, prima și a doua zi de Paște sunt nelucrătoare.

Inițiativa a fost semnată de mai mulți parlamentari (de la UDMR, PSD, USR, PMP, PNL, ALDE și Minorități).

Citiți și: Încă o zi liberă pentru angajați!

Inițiatorii au argumentat că în majoritatea țărilor Uniunii Europene (printre care se numără Germania, Spania, Suedia, Cehia, Bulgaria, Grecia și Danemarca) această zi este zi de sărbătoare legală, în care nu se lucrează.

Pe de altă parte, inițiatorii au apreciat că România avea prea puține zile de sărbătoare legală (14 înainte de promulgarea acestei legi) față de țări ca Belgia, Cipru sau Lituania, care, conform sursei citate, au 16 sau chiar 17 zile de acest fel. De asemenea, ei au adus drept argument și importanța religioasă a zilei respective.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90