930X122 MAIA

amenzi

Atenţie, s-a promulgat Legea. Amenzi usturătoare pentru anumiţi comercianţi

Amenzi uriașe și chiar suspendarea activității pentru barurile care vând țigări minorilor.

Citiți și: Important de știut pentru toți șoferii!

Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea prin care se vor impune sancțiuni de până la 20.000 de lei unităților care vând țigări minorilor, iar dacă se constată noi abateri se poate merge până la suspendarea activității, anunță stiripesurse.ro.

Potrivit legii, persoanele juridice care vând produse din tutun tinerilor cu vârsta sub 18 ani vor fi sancționate cu amenda contravențională de 10.000 lei și cu sancțiunea complementară de suspendare a activității pe o perioadă de 30 de zile la prima abatere.

Citiți și: Atenție dacă stați la bloc: amenzile ajung până la 100.000 de lei!

Totodată, săvârșirea unei noi contravenții se va sancționa cu amenda contravențională de 20.000 lei și cu sancțiunea complementară de închidere a unității.

De asemenea, se poate dispune măsura suspendării activității localului public pe o perioadă cuprinsă între 10 și 30 de zile pentru servirea cu băuturi alcoolice, în localurile publice, a consumatorilor aflați în vădită stare de ebrietate, precum și a minorilor.

(Foto: descriptiv)

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

SMART KIDS 570×90