New Profesional Consult 930 x 122

14 august

Să tot lucrezi la stat! Zile libere cât cuprinde anul acesta!

Să tot lucrezi la stat! Zile libere cât cuprinde anul acesta!

Citiți și: Argeș. Circulație interzisă mai multe zile!

Guvernul a stabilit, printr-o hotărâre, ca mai multe zile, printre care și 14 august 2023 să fie zile libere pentru salariații din instituţiile şi autorităţile publice.

Decizia a fost luată încă de anul trecut, având în vedere că acestea se situează între zile de sărbătoare legală în care nu se lucrează, conform Codului Muncii, și zile de repaus săptămânal.

Citiți și: Încă o zi liberă pentru angajați!

Să tot lucrezi la stat! Zile libere cât cuprinde anul acesta!

Concret, 15 august, Adormirea Maicii Domnului, pică într-o zi de marți. Astfels-a luat decizia de a se face o „punte” cu weekend-ul, prin declararea și zilei de 14 august ca fiind liberă.

Prevederile actului normativ nu se aplică în locurile de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă din cauza procesului de producţie sau specificului activităţii și nici magistraţilor şi celorlalte categorii de personal din cadrul instanţelor judecătoreşti implicate în soluţionarea proceselor cu termen pe 14 august 2023 sau participanţilor în aceste procese.

Pentru recuperarea zilelor libere, instituţiile şi autorităţile publice îşi vor prelungi corespunzător timpul de lucru până la data de 28 februarie, 30 iunie, respectiv 31 august 2023, potrivit planificărilor stabilite, arată Ministerul Muncii.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90