930×122 POSADA 5

codul muncii

NI SE PREGĂTEȘTE O NOUĂ ZI LIBERĂ

Ni se pregătește o nouă zi liberă. Românii din țară ar putea avea o nou zi de sărbătoare legală, nelucrătoare. Este vorba de “Înălțarea Domnului, la 40 de zile după Învierea Domnului, adică în joia săptămânii a șasea după Paști”, potrivit unei propuneri legislative.

Citiți și: Să tot lucrezi la stat! Zile libere cât cuprinde anul acesta!

Propunerea vine să modifice în acest sens Codul Muncii și îi are ca autori pe mai mulți deputați. Înregistrată la Senat, propunerea are nevoie de votul favorabil al celor două Camere ale Parlamentului pentru a deveni lege.

În expunerea de motive, inițiatorii afirmă că “anual, românii participă în număr mare la evenimentele de Înălțare, iar bisericile și piețele publice sunt pline.”

Citiți și: Super veste! Încă o zi liberă, plătită, pentru fiecare angajat

De asemenea, “Înălțarea Domnului este zi liberă în numeroase țări europene, precum Germania, Franța, Belgia, Austria și multe altele.”

În plus, motivează inițiatorii, “România are printre cele mai puține zile libere comparativ cu țările Uniunii Europene.”

“Considerăm ca fiind o obligație morală, culturală și creștinească față de cetățenii acestui stat să declarăm ziua de Înălțarea Domnului zi liberă!”, conchid inițiatorii. Expunerea de motive o puteți citi integral AICI.

Amintim că în prezent în România, stipulate ca atare în Codul Muncii, există 15 zile de sărbătoare legală, în care nu se lucrează:

-1 și 2 ianuarie (de Anul Nou);

-24 ianuarie (Ziua Unirii Principatelor Române);

-Vinerea Mare (ultima zi de vineri înaintea Paștelui)

-prima și a doua zi de Paște;

-1 mai (Ziua Muncii);

-1 iunie (Ziua Copilului);

-prima și a doua zi de Rusalii;

-15 august (Adormirea Maicii Domnului);

-30 noiembrie (Sfântul Andrei);

-1 decembrie (Ziua Națională a României);

-25 și 26 decembrie (prima și a doua zi de Crăciun).

555 X 222 CUMPANA 2

Comentarii

570 X 90 CAPRA 3