930 pe 122 COSTACHE

codul muncii

S-A DECIS: O NOUĂ ZI LIBERĂ

S-a decis: O nouă zi liberă. Guvernul a stabilit ca 30 aprilie 2019 să fie zi liberă pentru salariații din sectorul bugetar, potrivit unei hotărâri aprobate astăzi, având în vedere că miercuri, 1 mai, este zi liberă nelucrătoare conform Codului Muncii.

Citiți și: Oficial! Se schimbă salariul minim pe economie!

„Măsura este adoptată și pentru recuperarea capacității de muncă a angajaților, dar și pentru stimularea turismului”, informează Ministerul Muncii.

Prevederile actului normativ nu se aplică în locurile de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă.

Citiți și: Premierul Ciolacu, schimbare în Guvern. Deja se știe cine este

„Pentru recuperarea zilei de 30 aprilie, instituţiile publice îşi vor prelungi timpul de lucru până la data de 31 mai, potrivit planificărilor stabilite”, precizează sursa citată.

Guvernul a făcut astfel „punte” între luni, 29 aprilie (a doua zi a Paștelui ortodox), și miercuri, 1 mai (Ziua Muncii), ambele zile nelucrătoare potrivit Codului Muncii. Prin urmare, pentru bugetari minivacanța de Paște 2019 va număra nu mai puțin de 6 zile: vineri, 26 aprilie (Vinerea Mare), sâmbătă, 27 aprilie, duminică, 28 aprilie, și luni, 29 aprilie (prima și a doua zi de Paște), 30 aprilie și 1 mai.

Donaris 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90