Donaris 930 x 122

iohannis

IOHANNIS, DESPRE RELANSAREA ECONOMICĂ: VOM INTRODUCE NOI MĂSURI PRIVIND MUNCA FLEXIBILĂ

Astăzi, la Palatul Cotroceni, președintele Klaus Iohannis a avut o întâlnire cu reprezentanții mediului de afaceri, întâlnire în cadrul căreia a fost abordată problema relansării economice a României.

Citiți și: Ultima oră! Klaus Iohannis vine în Argeș!

Șeful statului a declarat că pentru perioada de după 14 mai, când expiră starea de urgență, sunt avute în vedere noi măsuri privind munca flexibilă.

Am avut în această după-amiază o întâlnire cu reprezentanți ai mediului de afaceri, întrucât preocuparea noastră, a tuturor, este repornirea economiei după această stare de urgență.

Citiți și: Președintele Klaus Iohannis: Atmosfera se schimbă și foarte multă lume dorește să se vaccineze

Am discutat despre eforturile companiilor din România de a se adapta situației de criză pe care o traversăm, dar și despre cum vede mediul de afaceri reluarea activităților și relansarea economiei noastre.

Antreprenorii au probleme reale provocate de epidemie și nu pot fi lăsați singuri, au nevoie de implicarea și sprijinul autorităților (…).

Din păcate, pericolul nu a trecut și nu există elemente care să ne arate că virusul va dispărea de la sine într-un orizont de timp apropiat. Din acest motiv, redeschiderea activității în sectorul restaurantelor, hotelurilor, turismului și al serviciilor se va realiza gradual, cu respectarea unor măsuri clare de protecție sanitară.

După cum bine știți, pachetul măsurilor economice adoptate de România în perioada stării de urgență s-a concentrat pe menținerea locurilor de muncă și pe susținerea sectoarelor economice cele mai afectate.

Vom păstra și după 14 mai sprijinul pentru acordarea șomajului tehnic, dar vom introduce și noi măsuri privind munca flexibilă, care să permită reluarea activității sectoarelor afectate direct sau indirect, cu obiectivul evident al păstrării locurilor de muncă.

De asemenea, vor continua să fie aplicate schemele de ajutor de stat, cum sunt cele destinate întreprinderilor mici și mijlocii, dar vom avea în vedere scheme de sprijin și pentru companiile mari care au fost afectate de criză și al căror aport este esențial pentru relansarea economiei„, a spus Iohannis.

Un obiectiv al planului de relansare economică anunțat de președinte este creșterea investițiilor publice în toate tipurile de infrastructură, de la cea energetică, la cea de transport și de sănătate.

„Vorbim practic de un proiect de reconstrucție a României.

Produsele românești de calitate reprezintă, la rândul lor, o resursă pe care o vom promova mult mai bine și vom susține investiții semnificative în sectoare economice de interes strategic, cum sunt agricultura și industria alimentară, securitatea energetică, dar și sanitară. De asemenea, modernizarea și digitalizarea administrației care, atenție, au început deja de acum, vor continua la fel de puternic”, a spus președintele.

„România va ieși cu bine din această criză”

Klaus Iohann a transmis și un mesaj de încredere companiilor și investitorilor.

„România va ieși cu bine din această criză. Convingerea mea fermă este că parteneriatul dintre autorități și mediul privat, bazat pe dialog constant și transparent, este calea de relansare economică și de dezvoltare durabilă.

Acest lucru este cu atât mai important într-o perioadă de criză profundă, ca cea pe care o traversăm acum.

Este motivul pentru care am solicitat mediului de afaceri să fie un partener dedicat și constructiv în ceea ce privește identificarea și implementarea măsurilor de relansare economică și sunt încrezător că împreună vom reuși să găsim cele mai bune soluții”, a spus președintele. 

(Foto: Administrația Prezidențială)

555×222  MAIA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90