Donaris 930 x 122

iohannis

Video: Se redeschid școlile, dar nu peste tot. Anunțul făcut de președintele Klaus Iohannis

Președintele României a anunțat azi că cele mai multe școli se vor redeschide pe 8 februarie, odată cu începutul semestrului al doilea, „evident în condițiile în care pandemia evoluează aproximativ la fel cum am avut evoluțiile din ultimele săptămâni”.

Citiți și: Mari nereguli în unități de învățământ! Amenzi uriașe și dosare penale

 

Șeful statului a anunțat că se revine la sistemul descentralizat care ține cont de evoluția în fiecare localitate.

Citiți și: Atenție! Va fi obligatoriu în toate școlile și liceele!

„În localitățile aflate în scenariul verde toți copiii merg la școală și la grădiniță. În scenariul galben merg la școală copiii din ciclul I-IV și copiii din clasele terminale, dar și copiii de la grădiniță.

În cazul în care localitatea intră în scenariul roșu -peste 3 cazuri la mia de locuitori-  continuă pentru un timp să meargă la școală și la grădiniță doar ciclul primar. Restul nu mai merg la școală.

Atunci când se ajunge rata de infectare peste 6 la mie, localitatea se carantinează și școlile se închid și se merge în online”, a mai spus președintele.

 

 

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3