SPALATORIE MURAY  930×122

argeș-vedea

ACȚIUNE LA BARAJUL PRUNDU

Acțiune la barajul Prundu. Administrația Bazinală de Apă Argeș-Vedea, Palatul Copiilor Pitești și Inspectoratul Școlar Argeș au sărbătorit astăzi Ziua Mondială a Zonelor Umede, eveniment marcat la nivel mondial începând din anul 1971.

Citiți și: Pitești: Scandal în Prundu. A intervenit Poliția

Acțiunea a avut loc pe malul lacului de acumulare Prundu, acolo unde specialiștii de la Administrația Bazinală de Apă Argeș-Vedea le-au vorbit participanților despre importanța resurselor de apă, poluare și rolul acumulărilor de apă și al amenajărilor hidrotehnice.

Invitați au fost prof. univ. dr. Radu Gava (preşedintele sucursalei Argeş a Societăţii Ornitologice Române) şi dr. Adrian Mestecăneanu (membru al Societății). Cei doi le-au explicat elevilor importanța zonelor umede pentru faună și migrația păsărilor. Au fost prezenți 50 de elevi de la Palatul Copiilor, Liceul cu Program Sportiv „Viitorul’’, Şcoala Gimnazială „Ion Pillat”, Școala Gimnazială „Nicolae Bălcescu’’, Grădinița cu Program Prelungit „Floare de Colț’’, Școala Populară de Arte și Meserii și Clubul Copiilor din Mioveni.

Citiți și: Pitești: Mare atenție! Semafor întrerupt din cauza unor defecțiuni

Elevii au avut la dispoziție instrumente de observare (binocluri și o lunetă) a păsărilor care iernează pe lacul Prundu.

SPALATORIE MURAY  555×222

Comentarii

570 X 90 CAPRA 3