Donaris 930 x 122

fermieri

Agricultorii vor primi subvenție la factura de energie pentru irigații 

Agricultorii vor primi subvenție la factura de energie pentru irigații

Citiți și: Se dau bani de la stat pentru aceste persoane!

Agricultorii vor fi scutiți într-o cotă de până la 50% de cheltuielile privind asigurarea energiei necesare pentru funcționarea sistemelor de irigații, prevede un proiect legislativ adoptat de Parlament, prin votul final al Camerei Deputaților.

Anul trecut, Ministerul Agriculturii estima că aproape 1 milion de hectare de culturi fuseseră afectate de secetă în România. Din cele 2,9 milioane de hectare care au fost însămânțate cu grâu, secară, cereale și rapiță, conform datelor parțiale, aproape un milion de hectare fuseseră afectate în proporție de peste 50%.

Citiți și: Ajutor pentru tineri! Se dau 70.000 de euro!

„Cheltuielile, în cotă de până la 50%, aferente consumului de energie electrică, necesar funcționării agregatelor sau echipamentelor pentru irigații, pentru care se asigură apa pentru irigații în baza contractelor multianuale/sezoniere (…) se suportă din bugetul Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare, în limita sumelor alocate din bugetul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale cu această destinație”, prevede proiectul care va fi transmis acum spre promugare șefului statului.

Autorii proiectului arată că astfel este stimulată practicarea unei agriculturi în sistem irigat, precum și asigurarea securității alimentare, prin obținerea unor producții sigure, în condițiile restricțiilor impuse de coronavirus.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3