Donaris 930 x 122

craiova

ALERTĂ de călătorie pentru drumul Expres Pitești – Craiova! Sunt raportate căderi masive de pietre

Pericol pe Drumul Expres Craiova-Pitești! Hoții au furat plasele care susțin pietrele din gabioanele montate în zona podurilor.
Un nou act de vandalism a avut loc pe Drumul Expres Craiova – Pitești. Hoții au furat plasele care susțin pietrele din gabioanele montate în zona podurilor, conform unor fotografii publicate de autorități.

Citiți și: Exclusiv: Zara și-a făcut bagajele! Centrul Piteștiului rămâne mai pustiu

Cad pietre pe Drumul Expres Craiova-Pitești

Direcţia Regională Drumuri şi Poduri (DRDP) Craiova a anunțat, luni, că au fost furate plasele care susţin pietrele din gabioanele montate pe Drumul Expres Craiova-Piteşti, în zona podurilor.

Drum Pitești Craiova

Drum Pitești Craiova

Citiți și: Pitești. Veste excepțională! Toată lumea se va bucura

„De pe zona drumului se fură multe, indicatoare, catadioptrii, coșuri de gunoi, mobilier etc. Dar, de această dată, s-a depășit orice limită. Au fost furate plasele care susțin pietrele din gabioanele montate pe DEx 12, în zona podurilor.

Aceste gabioane au un rol foarte important pentru siguranța podurilor, stopează eroziunea malurilor”, anunță Direcția Regională de Drumuri și Poduri Craiova.

În această situație, Societatea de Drumuri Naționale (SDN) Slatina a depus o plângere penală pentru distrugere și furt. Mai mult, autoritățile anunță că se fac eforturi pentru remedierea situației și pentru asigurarea siguranței șoferilor, care sunt încurajați să respecte regulile de circulație, pentru a evita producerea unor evenimente neplăcute în trafic.

Drumul expres Craiova – Pitești face parte din coridorul TEN-T din România și asigură interconectarea sud-vestului regiunii țării până la Axa Prioritară 7 – Coridorul Rin-Dunăre, reprezentat de Autostrada Nădlac – Sibiu – Pitești – Constanța, asigurând astfel accesibilitatea la nivel național și internațional pentru zona deservită de proiect.

Construcția drumului expres Craiova – Pitești contribuie la satisfacerea nevoilor de mobilitate și transport ale utilizatorilor săi, asigurând totodată standarde de siguranță și securitate de calitate înaltă, atât pentru transportul de pasageri, cât și pentru transportul de mărfuri.

În prezent, legătura principală dintre Craiova și Pitești este asigurată de DN65 (E574). Acesta traversează trei județe, Dolj, Olt și Argeș. Este un drum 2×1 benzi de circulatie, cu o singură cale pentru cea mai mare parte a lungimii sale (92%), cu excepția secțiunilor foarte scurte în care s-a efectuat lărgirea la trei benzi. DN 65 nu mai ține pasul cu volumul actual de trafic.

În scopul implementării, proiectul a fost împărțit în secțiuni și loturi, după cum urmează:

• Secțiunea 1: Craiova – Limita județului Olt/Dolj: km 0 + 000 – km 17 + 700; L = 17.700 km;

• Secțiunea 2: Limita județului Olt/Dolj – Valea Mare: km 17 + 700 – km 57 + 550; L = 39,85 km:

• Lotul 1: Limita județului Olt/Dolj – Piatra Olt: km 17 + 700 – km 36 + 200;

• Lotul 2: Piatra Olt-Valea Mare: km 36 + 200 – km 57 + 550.

• Secțiunea 3: Valea Mare-Limita județului Olt/Argeș: km 57 + 550 – km 89 + 300; L = 31,75 km;

• Secțiunea 4: Limita județului Olt/Argeș-Pitești: km 89 + 300 – km 121 + 185; L = 31,885 km;

Sursă foto: DRDP Craiova

Eco moto 555×222

Comentarii

3 comentarii

  • Marin spune:

    Polițiștii noștri stau la colt sa ciugulesca șpagă . Nu mai vorbim ca toti sunt cu mașina politiei– nu se pot deplasa altfel !
    Așteaptă sa fie sesizați . Ei nu vad nimic . Dati-le salarii mari dacă se poate și sporuri pe măsură și nu vor deranja pe nimeni .
    Cum or fi carat hoții plasele ? în buzunare !!!
    Tara de hoți și corupți!

  • Alexandru spune:

    Nu-i de mirare.
    La câți țigani trăiesc în Oltenia , la ce vă așteptați ?!

  • Gigi spune:

    Vai mama noastră nu reușim sa ne civilizam deloc

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90