Donaris 930 x 122

meteorologie

ULTIMA ORĂ! ALERTĂ DE VREME REA

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare valabilă pentru întreaga țară.

Citiți și: Țineți cont de acest sfaturi! Riscul este unul major

Prima perioadă vizată de meteorologi este 19 ianuarie, ora 20 – 20 ianuarie 2018, ora 8.

Se vor semnala ninsori local însemnate cantitativ la munte, predominant ninsori în Maramureș și Transilvania și precipitații mixte în Moldova, ghețuș și polei.

Citiți și: Ninge! Drumarii au ieșit să curețe șoselele!

În cursul nopții de vineri spre sâmbătă (19/20 ianuarie) în zonele montane va ninge, local mai însemnat cantitativ, și se va depune strat nou de zăpadă. În Maramureș și în Transilvania vor predomina ninsorile, iar în Moldova vor fi precipitații mixte și local se va forma ghețuș sau polei.

A doua perioadă vizată, de interes și pentru argeșeni, este 20 ianuarie, ora 15 – 21 ianuarie 2018, ora 6.

Potrivit meteorologilor, se vor semnala ploaie, lapoviță, ninsoare și vânt moderat în Muntenia și Dobrogea, intensificări ale vântului la munte și local ninsori viscolite în Carpații Meridionali și de Curbură.

Din a doua parte a zilei de sâmbătă, 20 ianuarie, aria precipitațiilor se va extinde în sud și sud-est. În Muntenia și în Dobrogea acestea vor fi în general moderate cantitativ – ploaie și lapoviță la început, iar în cursul serii și al nopții predominant ninsoare. Se va depune strat nou de zăpadă, în medie de 4…8 cm, iar local în jurul a 10 cm.

În zona montană, în special în Carpații Meridionali și de Curbură, temporar va ninge.

Vântul se va intensifica în cursul nopții de sâmbătă spre duminică (20/21 ianuarie) la munte, mai ales pe creste, cu rafale de peste 70 de km/h, local viscolind sau spulberând zăpada, iar în sud și sud-est va deveni moderat, cu intensificări de până la 40…45 de km/h local în Dobrogea.

Începând din a doua parte a zilei de duminică, 21 ianuarie, aria precipitațiilor va fi în extindere în majoritatea regiunilor și treptat vor predomina ninsorile.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90