New Profesional Consult 930 x 122

cod galben

ALERTĂ DE VREME SEVERĂ ÎN ARGEȘ

Noi avertizări de vreme severă care vizează și județul Argeș au fost emise în urmă cu puțin timp de Administrația Națională de Meteorologie.

Citiți și: Codul galben de vânt s-a transformat în cod portocaliu. Nordul Argeșului vizat

MESAJ 1

COD PORTOCALIU

Citiți și: Cod galben de ploi în Argeș

Interval de valabilitate: 27 iunie, ora 13 – 28 iunie 2019, ora 1. Fenomene vizate: intensificări puternice ale vântului, vijelii, grindină și cantități de apă însemnate.

La începutul intervalului, în Moldova și Maramureș, apoi și în Transilvania, Crișana, local în Banat și nord-estul Munteniei vor fi perioade în care vântul va avea intensificări puternice, cu rafale, în general, de 80…100 km/h, vor fi vijelii, frecvente descărcări electrice și averse.

Îndeosebi în nord-vestul teritoriului se va semnala grindină de dimensiuni medii și mari, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă care vor depăși 40 l/mp și izolat 50…60 l/mp.

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 27 iunie, ora 20 – 28 iunie 2019, ora 1. Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată.

În intervalul de timp menționat, în Dobrogea, local în Muntenia și Banat, precum și în nordul Olteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, care se va manifesta prin intensificări ale vântului, vijelii, descărcări electrice, ploi torențiale și, posibil, grindină.

Cantitățile de apă vor depăși local 20…25 l/mp și izolat 35….40 l/mp.

MESAJ 2

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 28 iunie, ora 1 – 28 iunie, ora 6. Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată.

În intervalul de timp menționat, în Banat, local în Muntenia și în zona Carpaților Meridionali și de Curbură vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată, care se va manifesta prin intensificări ale vântului, vijelii, descărcări electrice, averse și, posibil, grindină.

Cantitățile de apă vor depăși local 20…25 l/mp și pe arii restrânse 35 l/mp.

Donaris 555×222

Comentarii

Donaris 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441