930×122 CAPRA 5

caniculă

ALERTĂ METEO: CANICULĂ, DISCONFORT TERMIC ȘI VIJELII

În urmă cu puțin timp Administrația Națională de Meteorologie a emis o nouă informare de caniculă și disconfort termic, dar, ca noutate, și de instabilitate atmosferică accentuată.

Citiți și: Vreme extremă în țară! De la 32 de grade, la doar 15, în câteva ore!

Informarea este valabilă pentru întreaga țară de astăzi, de la orele prânzului, până marți, 16 iunie, la ora 23.

Potrivit ANM, și mâine, 15 iunie, canicula va persista în Câmpia Română, Podişul Moldovei şi partea continentală a Dobrogei. Se vor înregistra temperaturi maxime în jurul valorii de 35 de grade Celsius. Izolat, în Lunca Dunării, se va ajunge chiar și la 37 de grade. Indicele de disconfort termic (ITU) va atinge şi depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

Citiți și: Vremea se „sucește”: Vin ninsori abundente! Iată zonele

Începând, însă, de diseară și până la sfârşitul zilei de marţi, 16 iunie, vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferică accentuată. Conform ANM, instabilitatea se va manifesta în zonele montane şi submontane, în Crişana, Maramureş, Transilvania, Moldova şi pe spaţii mai restrânse în rest.

Vor fi averse, frecvente descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, care vor avea trecător aspect de vijelie. Ploile vor fi și torenţiale. Cantităţile de apă vor depăşi local 15 l/mp şi izolat 30-40 l/mp, cu precădere în zonele de munte. Pe arii restrânse va cădea grindină.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90