EcoMoto 930×122

meteorologie

ALERTĂ METEO: VÂNT PUTERNIC, NINSORI VISCOLITE

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o atenționare. Intervalul de valabilitate este 23 decembrie, ora 2 – 24 decembrie 2017, ora 22. Fenomene vizate: intensificări ale vântului și ninsori viscolite în zona montană înaltă, precipitații mixte și polei.

Citiți și: Dezvăluiri de ultim moment. Ce se va întâmpla este de necrezut

Potrivit ANM, din a doua parte a nopții de vineri spre sâmbătă (22/23 decembrie) și până duminică noaptea (24 decembrie) în zona montană, mai ales la altitudini mari, vor exista intervale de timp în care va ninge și se va depune strat nou de zăpadă.

Vântul va avea intensificări temporare cu viteze care vor depăși 70…80 de km/h, iar pe crestele cele mai înalte 90 de km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității.

Citiți și: Iarna lovește din nou: Se întorc ninsorile!

În intervalul menționat, temporar vor fi precipitații în Crișana, Maramureș, Transilvania, Moldova și Banat și pe arii restrânse în restul teritoriului, sub formă de ninsoare, lapoviță și ploaie, favorizând formarea poleiului.

Intensificări ale vântului, cu rafale de 50 – 60 de km/h, se vor semnala și în zonele mai joase de relief, cu precădere din nord-estul și sud-vestul țării.

În zona montană înaltă vântul va mai avea intensificări temporare și pe parcursul zilei de luni (25 decembrie), spulberând zăpada.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90